Приготувати свинячі ребра на грилі, щоб вони були соковитими і ароматними можна за австралійським рецептом.
Спочатку австралійські ковбої готували подібну страву від початку і до кінця над вугіллям, але тепер свинину для гриля попередньо готують на плиті або в духовці з міркувань безпеки. Готова страва від цього тільки виграє.
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини на ребрах
- 1 подрібнена цибулина
- 1 апельсин, розібраний на часточки
- 1 ст. л. чорного перцю горошком
- 1 ст. л. насіння коріандру
Покласти ребра цілком або розрізані на немаленькі порції в товстостінну каструлю разом із цибулею, апельсином і приправами, додати трохи води, накрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати на повільному вогні приблизно годину.
Тушковані ребра видалити з каструлі, вмочити в теплий соус "Вікторія" і обсмажувати на решітці до появи золотистої скоринки, кілька разів обмазуючи соусом і перевертаючи.
Апельсиновий маринад, що залишився, можна ще раз прокип'ятити, додати сіль, протерти крізь сито і теж подати до столу.
Подавати із запеченою картоплею, зеленим салатом і соусом-барбекю.
Соус-барбекю "Вікторія"
Інгредієнти:
- 2 ч. л. рослинної олії
- 3/4 скл. нарізаної цибулі
- 1 ч. л. подрібненого часнику
- 2,5 скл. томатного соку або 1 скл. томатного пюре
- 2 ст. л. коричневого цукру
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. ворчестерського соусу
- 1 ст. л. порошку чилі
- 1 ч. л. сухої гірчиці
- сіль за смаком
Обсмажити цибулю і часник до прозорого стану, додати всі інші інгредієнти для соусу і варити, помішуючи, 15 хвилин. Знавці рекомендують робити його напередодні, потримати ніч в холодильнику і перед вживанням розігріти.
Софія Яроцька
Читайте також: Сьомга на грилі по-мексиканськи з соусом гуакамоле