Святий вечір: Як приготувати традиційну кутю

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Руслан Сенічкін поділився рецептом смачної куті з чорносливом і курагою.

Святий Вечір – одне з найурочистіших християнських свят, яке відзначається ввечері напередодні Різдва. Зі Святвечором пов'язаний обряд приготування першої куті. 6 січня християни дотримуються посту, моляться, а коли на небі з'явиться перша зірка, сідають усією родиною до багатого столу. 

У програмі «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін розповів, як приготувати традиційну кутю з пшениці.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Відварити пшеницю.

Перед цим варто промити і замочити крупу в холодній воді на дві години. Варити потрібно протягом 2 год. на маленькому вогні, – радить Руслан Сенічкін.

Зварену пшеницю краще ще раз промити кип'яченою водою.

2. Висипати мак у макітру, додати цукор. Перетовкти. Висипати суміш у миску.

Мак для куті треба ретельно вимішувати поки він не побіліє. Робити це треба тільки за годинниковою стрілкою, – кажуть у народі.

3. Перетерти в макітрі горіхи. Додати до маку.

4. Порізати чорнослив і курагу. Додати до суміші.

5. Додати варену пшеницю та додати мед. Перемішати.

Мед та горіхи кладуть у кутю, щоб страва була багата, а весь рік був солодким. Якщо кутя вийшла густа, додайте узвар або кип'ячену воду, – радить телекулінар. 

Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті «Сніданок з 1+1».

Читайте також: Різдво – свято для всіх

 

Залиште свій коментар

Вибір редакції