Сирна вівсянка: рецепт смачного та корисного сніданку

Забудьте на мить про звичну солодку вівсянку з фруктами й медом. Якщо вам хочеться чогось нового на сніданок — солоного, кремового, але водночас корисного, — спробуйте сирну вівсянку. Це поживна, смачна та цікава альтернатива, яка подарує відчуття ситості на кілька годин.

Сирна вівсянка: рецепт смачного та корисного сніданку

Сирна вівсянка: рецепт смачного та корисного сніданку / © Credits

Ідея додавати сир до вівсянки давно популярна в Європі, а зараз активно набирає обертів і в Україні. В основі рецепта — класичні інгредієнти, які легко знайти в кожному супермаркеті, а приготування займає всього 15–20 хвилин. Про рецепт вершкової смакоти розповіли на сторінці Tasty Stories.

Інгредієнти

вівсяні пластівці (плющені)
250 г
вода
500 мл
молоко
100 мл
вершковий сир (ідеально підходить крем-сир типу «Філадельфія»)
100 г
твердий сир
100 г
сіль
чорний перець
мускатний горіх

Приготування

  1. Відваріть вівсянку у воді до напівготовності — приблизно 7–8 хв.

  2. Коли майже вся вода випарувалася, долийте молоко та зменште вогонь до мінімального.

  3. Продовжуйте варити на повільному вогні, помішуйте, поки вівсянка не стане м’якою і кремовою.

  4. Додайте вершковий сир, ретельно перемішайте до однорідної текстури.

  5. Додайте натертий твердий сир, дайте йому розплавитися і знову перемішайте.

  6. Подавайте страву гарячою та прикрасьте зверху ще дрібкою сиру чи зеленню (петрушка, мікрозелень, рукола — на вибір).

Поради:

  • Додайте трохи шпинату чи броколі під час варіння — і отримаєте ще поживніший варіант.

  • Сирну вівсянку легко зробити вегетаріанською чи безлактозною, якщо обрати відповідні інгредієнти.

Сирна вівсянка — це не просто новий сніданок, а справжній гастрономічний експеримент, який може легко стати вашим улюбленим ранковим ритуалом.

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie