Тарт на горіховому борошні з яблучними трояндами: рецепт, який не залишить вас байдужими

Час приготування
2 год. 30 хв.
Харчова цінність на 100 г
450 ккал
Автор
Катерина ТрушКатерина Труш
Дата публікації
Перегляди
1478
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Тарт на горіховому борошні з яблучними трояндами: рецепт, який не залишить вас байдужими

Тарт на горіхове борошно з трояндами з яблук / Фото: Credits

Цей безглютеновий яблучний тарт з трояндами – найкраще, що можна приготувати на десерт у домашніх умовах.

Якщо ви хочете вразити гостей вишуканим смаком та оригінальним зовнішнім виглядом випічки – цей рецепт вам напевно підійде.

Інгредієнти

пеканські горіхи
2½ скл.
цукор
3 ст. л.
сіль
½ ч. л.
розтоплене масло
4 ст. л.
яєчний білок
1 шт.
молоко
1½ скл.
цукор
½ скл.
кукурудзяний крохмаль
¼
яєчні жовтки
6 шт.
кориця
1 ч. л.
ванільний екстракт
1 ч. л.
сік лимонів
2 шт.
яблука
4 шт.
цукор
¼ скл.


1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Подрібніть горіхи в чаші кухонного комбайна і додайте до них цукор та морську сіль, продовжуйте доти, доки горіхи не стануть дуже подрібненими. Перекладіть у середню миску.

2. Додайте олію та яєчний білок у горіхову суміш. Видавіть суміш на дно та по краях форми для тарта діаметром приблизно 20 см.

3. Випікайте, доки краї не почнуть коричневіти, 15-18 хвилин. Повністю остудіть.

4. У середній каструлі змішайте молоко і склянку цукру і доведіть до кипіння на середньому вогні.

5. У середній мисці збийте разом кукурудзяний крохмаль і цукор, що залишився. Додайте яєчні жовтки.

6. Поступово влийте третину гарячої молочної суміші в миску, постійно збиваючи, щоб змішати. Перекладіть вміст миски в каструлю і готуйте на повільному вогні, постійно збиваючи, поки суміш не закипить кілька разів.

7. Одразу ж зніміть суміш з вогню, додайте мелену корицю та ванільний екстракт і перекладіть на охолоджену основу. Покладіть поліетиленову плівку просто на поверхню крему і поставте в холодильник, поки він не застигне, приблизно на 1 годину.

8. У середній мисці змішайте лимонний сік з 2 склянками холодної води. Тонко наріжте яблука і покладіть у лимонну воду.

9. У невеликій каструлі змішайте 1 склянку лимонної води та цукор, доведіть до кипіння. Додайте скибочки яблук і зніміть з вогню. Дайте суміші постояти, доки яблука не стануть м'якими.

10. Щоб сформувати кожну троянду, заверніть одну скибочку яблука в щільну спіраль, покладіть її зверху на пиріг із застиглим кремом і розкладіть інші скибочки яблук навколо злегка вигнутою спіраллю. Повторіть троянди по всій поверхні пирога. Ваш тарт готовий.

Читайте також:

Рецепт ідеального пирога з куркою та грибами! Смачнюща начинка та хрустке тісто!

Рецепт ідеального пирога з куркою та грибами! Смачнюща начинка та хрустке тісто!

Повʼязані теми:

Наступна публікація