Тост із креветками та часниковим соусом: швидкий рецепт від Кріссі Тейген

Дата публікації
Перегляди
3421
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Тост із креветками та часниковим соусом: швидкий рецепт від Кріссі Тейген

Кріссі Тейген / Фото: Getty Images

Американська телезірка, яка зараз перебуває в очікуванні своєї другої дитини, поділилася рецептом, який зможе повторити кожен.

Кріссі Тейген пропонує подавати цю страву як закуску або швидкий і легкий перекус.

Складові:

  • 4 скибочки хрумкого хліба
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 3 зубчики подрібненого часнику та 1 цілий зубчик, розрізаний навпіл
  • 350 г свіжих очищених креветок
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • 1 ст. л. тонко нарізаного свіжого червоного перцю халапеньо
  • ¼ ст. сухого білого вина
  • 2 ст. л. вершкового масла, нарізаного невеликими кубиками
  • сік та дрібно натерта цедра половини невеликого лимона (2 ст. л. соку та 1 ч. л. цедри)
  • петрушка

Приготування

Змастіть хліб 1 ст. л. оливкової олії. Нагрійте сковороду-гриль на середньому вогні. Смажте хліб змащеною олією стороною вниз, поки не з'являться сліди від ґрат, близько 6-8 хвилин. Перекладіть на тарілку, потім натріть хліб нарізаним зубчиком часнику.

Приправте креветки з усіх боків 1/2 ч. л. солі та перцю. Нагрійте 2 ст. л. оливкової олії у великій сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні. Додайте креветки і готуйте, не рухаючи їх, доки вони не стануть непрозорими, по 1 хвилині з кожного боку. Перекладіть креветки на тарілку і зніміть сковороду з вогню, щоб вона остигнула протягом 2 хвилин.

Поверніть сковороду на середньослабкий вогонь, додайте до неї 1 ст. л. оливкової олії, потім додайте часник і перець халапеньо та готуйте, помішуючи, доки не з'явиться аромат, близько 1-2 хвилин. Додайте вино та ½ ч. л. ложки солі, збільшіть вогонь до середнього та готуйте, помішуючи, поки вино не увариться наполовину, 2 хвилини. Поступово вмішайте олію, поки соус злегка не загусне. Поверніть креветки до сковороди, потім додайте лимонний сік і цедру та готуйте, струшуючи сковороду, поки креветки не стануть яскраво-рожевими, 1-2 хвилини. Приправте, якщо необхідно, сіллю та перцем.

Розкладіть кожну скибочку хліба на тарілці, за бажання розріжте навпіл для зручності подавання, потім викладіть на хліб трохи креветок і соусу. Прикрасьте петрушкою.

Читайте також:

Найкрутіший літній сніданок: Рецепт яєчні в кабачку

Найкрутіший літній сніданок: Рецепт яєчні в кабачку

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
3421
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація