Травʼяні маршмелоу: рецепт корисних смаколиків

Травʼяні маршмелоу: рецепт корисних смаколиків

Маршмелоу / Фото: Credits

Такі ласощі легко готувати, і вони можуть стати не лише справжнім задоволення для всієї родини, а й натуральним природним помічником для здоров’я.

На сторінці jkb.journal поділилися дивовижним рецептом, як приготувати трав’яні маршмелоу – не лише смачний, а й корисний десерт. Чи знаєте ви, що зефір спочатку виготовляли саме з кореня алтея, заспокійливої трави, яку століттями використовували для лікування болю в горлі та зняття запалень. Тож маршмелоу колись не просто тішили солодким смаком, а були справжніми ліками.

Сьогодні ми маємо шанс відродити стародавній засіб, додавши йому сучасного цілющого відтінку. Наприклад, ромашкові маршмелоу для релаксації перед сном, маршмелоу з бузиною для підтримки імунітету чи м’ятні – для покращення травлення.

Желатин – головний інгредієнт

Ключовий інгредієнт маршмелоу – желатин. І це не просто загущувач, а справжній суперфуд для вашого організму.

Він є джерелом амінокислот, як-от гліцин і пролін, які необхідні для відновлення та підтримки здорової шкіри, волосся і нігтів. Коли ви споживаєте желатин, ви забезпечуєте своє тіло будівельними блоками, необхідними для регенерації сполучної тканини, підвищення еластичності шкіри та створення природного сяйва:

  • Зволоження: желатин сприяє збереженню вологи у шкірі, а це допомагає зменшити дрібні зморшки.
  • Підтримка еластичності: регулярне споживання желатину допомагає шкірі бути пружнішою та еластичнішою.

Здоров’я кишківника напряму впливає на зовнішній вигляд шкіри. Желатин сприяє загоєнню слизової оболонки кишківника, а це може допомогти в боротьбі з висипаннями, запаленнями та іншими проблемами, адже здоровий кишківник – чиста і сяйлива шкіра.

Інгредієнти

желатин
3 ст. л.
вода
½ чашки
трав’яний відвар (ромашка, бузина, м’ята – на вибір) 
1 чашка
 мед або кленовий сироп
½ чашки
сіль
харчовий натуральний барвник

Приготування

  1. Замочіть желатин у воді та залиште на 5–10 хвилин для набухання.
  2. В невеликій каструлі нагрійте трав’яний відвар, мед і трохи солі, доведіть до кипіння. Потім обережно зніміть з вогню.
  3. Додайте гарячий сироп до желатину та збивайте міксером на високій швидкості, доки маса не стане легкою, пухнастою і білою, це займе приблизно 10 хв.
  4. Перелийте масу до форми, застеленої пергаментом, розрівняйте і залиште на 4–6 годин для застигання.
  5. Наріжте маршмелоу на кубики і за бажанням обваляйте у крохмалі чи в какао-порошку.

Поради:

  • Використовуйте натуральні підсолоджувачі: мед, сироп агави чи кленовий сироп.
  • Додавайте спеції: кориця, імбир або ваніль зроблять смак багатшим.
  • Експериментуйте з травами: поєднуйте різні відвари для створення унікальних смаків.

Домашні трав’яні маршмелоу – це не просто смачний десерт, а й чудовий спосіб підтримати своє здоров’я. Це як живлення зсередини, яке робить вас гарнішими зовні.

Ми також писали, як приготувати шоколадно-банановий десерт без борошна.

Читайте також:

Козацький медівник! Фірмовий рецепт ветерана Олександра Дідура! – Рецепти Сніданку з 1+1

Козацький медівник! Фірмовий рецепт ветерана Олександра Дідура! – Рецепти Сніданку з 1+1

Повʼязані теми:

Наступна публікація