Варення з пелюсток троянд: смачно і дуже красиво

Варення з пелюсток троянд: смачно і дуже красиво

Credits

Ні для кого не секрет, що трояндами можна не тільки милуватися, простилати дорогу коханим або обсипати наречених на весіллі, з найромантичніших квітів можна ще зварити варення.

Варення з пелюсток троянд подарує неймовірну насолоду будь-кому, хто його лише спробує. Ніжний колір, оксамитовий смак, п'янкий аромат — це далеко не всі його характеристики.

В наш час, коли люди по-справжньому цінують екологічні продукти і handmade, баночка варення з пелюсток троянд, звареного власноруч, стане не просто нагадуванням про літо, а й прекрасним подарунком для душевної подруги.

Інгредієнти:

  • 300 г пелюсток троянд;
  • 1 кг цукру;
  • 400 мл води;
  • 2 столові ложки соку лимона.

Приготування

Пелюстки троянд відокремити від чашолистків, видалити також маточки і тичинки. Пелюстки промити під проточною водою і злегка просушити.

Підготовлені пелюстки засипати 1 склянкою цукру і добре розім'яти, щоб вони пустили сік, після чого залишити на 1-2 години.

А з останків цукру і води зварити сироп, опустити в нього пелюстки, довести до кипіння і варити на середньому вогні 20-25 хвилин, додавши за 10 хвилин до готовності сік лимона.

Гаряче варення розлити в простерилізовані банки, накрити стерильними кришками і закупорити.

На замітку

Для варення використовують чайну троянду рожевого кольору з яскраво вираженим ароматом.

Троянди для варення краще збирати вранці, коли квіти свіжі і пружні. 

Якщо троянд для варіння варення недостатньо, і ви збираєте їх поступово, 3-4 дня квіти можна зберігати в холодильнику в щільно зав'язаному пакеті.

Для варення можна використовувати не тільки троянди, але і квіти шипшини.

Якщо хочете, щоб колір варення був насичениішим, додайте жменю пелюсток червоних троянд, але ви повинні розуміти, що в готовому продукті вони будуть щільнішими, ніж інші пелюстки.

Для посилення аромату додайте в варення пару крапель трояндової олії.

Сік лимона можна замінити 1 чайною ложкою лимонної кислоти.

Читайте також: Заготовки на зиму: варення-п'ятихвилинка з чорної смородини

Наступна публікація