Веганські мініпанкейки з шоколадом та полуницею

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Кулінарна блогерка Наташа Полі поділилася солодким десертом, який ви просто зобов’язані спробувати приготувати.

У західному світі новий тренд - всі готують крихітні оладки, а потім збирають сотні і тисячі лайків у соцмережах. І хоча рецепт майже не відрізняється від класичного, ті, хто вже спробували цих крихіток, запевняють, що вони смакують набагато краще. 

Ви теж маєте неодмінно їх скуштувати. Почнімо?

Інгредієнти:

1 склянка борошна;

1 столова ложка насіння чіа* змішаного з 3 столовими ложками рослинного молока;

1 чайна ложка яблучного оцту;

1 чайна ложка соди;

1 чайна ложка розпушувача;

½ чайної ложки солі;

2 столові ложки цукру або будь-якого сиропу;

1 +/- склянка рослинного молока;

1 столова ложка розтопленої кокосової олії або будь-якої іншої олії з нейтральним запахом;

1 чайна ложка ванілі;

олія для смаження.

Спосіб приготування:

1. З’єднайте разом в мисці борошно, розпушувач, соду, цукор та сіль.

2. В окремій мисці з’єднайте суміш чіа та молока з оцтом, розтопленою кокосовою олією, екстрактом ванілі та рослинним молоком.

3. Все перемішайте і відставте приблизно на 10 хвилин.

4. Смажте млинці на помірному вогні, використовуючи невелику кількість олії.

5. Для ідеального розміру панкейків використовуйте чайну ложку. Я набирала не повну ложку тіста. Також можна скористатися диспенсером (пляшечкою для соусів з тонким носиком).

6. Подавайте з полуницею, чорним шоколадом та солодким сиропом. Мініпанкейки також добре смакують з арахісовою пастою.

Венские панкейки_2
Instagram Наташа Полі

До речі, якщо не маєте насіння чіа, то можна використати перемелене насіння льону - бюджетна альтернатива. Також раджу додати трохи куркуми для кольору.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сторінці Наташі Полі в Instagram instagram.com/natasha.makes.vegan та на її сайті natashapolly.com.

Читайте також: Крем сабайон з полуницею - рецепт від Андрія Величка

Залиште свій коментар

Вибір редакції