Віденський штрудель з яблуками і сухарями: рецепт від Євгена Клопотенка

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Віденський штрудель з яблуками і сухарями: рецепт від Євгена Клопотенка

klopotenko.com

Крихке золотисто-коричневе тісто, кислі яблука, ромові родзинки, кориця, хрусткі, просочені вершковим маслом хлібні крихти. Саме таким повинен бути ідеальний штрудель.

Таким його готують у Відні в придворній пекарні замку Шенбрунн. І це божественно. Ви обов'язково повинні скуштувати саме цей штрудель з яблуками - після того, як відчуєте його нереальний смак, зрозумієте, що значить справжнє щастя. Так що спеціально для вас я привіз із Відня рецепт найкращого штруделя в цьому світі.

Інгредієнти:

борошно - 250 г

сіль - 3 г

яйце - 1 шт.

вода (тепла) - 100 мл

олія - 20 мл

Для начинки:

яблуко - 400 г

цукор - 50 г

сік лимона (чверті)

вершкове масло - 50 г

панірувальні сухарі -100 г

родзинки - 50 г

ромова есенція - 2 мл

кориця - 2 щіпки

Приготування:

Готуємо тісто. Беремо борошно, сіль, яйце, теплу воду і олію. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці і добре вимішуємо. Має вийти м'яке липке тісто. Скачує тісто в кулю, змащуємо олією і залишаємо його в спокої на 20-30 хв. На рушник, присипаний борошном, розгортаємо тісто, щоб надати йому форму прямокутника. Потім кулаками на вазі (над рушником) розтягуємо тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За необхідності розгортаємо тісто на столі з борошном.

klopotenko.com

Готуємо начинку. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо в ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішуємо цукор і корицю. Обсмажені панірувальні сухарі об'єднуємо з сумішшю цукру і кориці, додаємо яблука, порізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік.

klopotenko.com

Духовку розігріваємо до 190 градусів. Начинку викладаємо на край розтягнутого тіста і акуратно згортаємо штрудель за допомогою рушника. Змащуємо штрудель і деко розтопленим вершковим маслом. Випікаємо до золотисто-коричневого кольору. Після випікання знову змащуємо штрудель розтопленим маслом.

klopotenko.com

Готувати - це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1 + 1" і "Сніданок. Вихідний".

Читайте також: 5 класичних салатів для новорічного столу від Євгена Клопотенка

Наступна публікація