Яблучний пиріг: ідеальний рецепт традиційної випічки

Цей ароматний яблучний пиріг стане чудовим доповненням до вашого столу та потішить усіх близьких за чашкою чаю.

Яблучний пиріг

Яблучний пиріг / © Credits

На сторінці roxmiamimotivation показали, як приготувати надзвичайно смачний яблучний пиріг.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно 350 г 

  • Холодне вершкове масло 225 г 

  • Цукор 2 ст. л 

  • Сіль

  • Холодна вода 30 мл

Інгредієнти для начинки:

  • Яблука 750 г

  • Цукор 100 г 

  • Борошно 30 г 

  • Кориця 1 ч. л

  • Лимонний сік

Приготування:

  • Зробіть тісто — у великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль;

  • Додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло та втирайте його в суміш пальцями;

  • Поступово додайте холодну воду та вимішуйте, поки не утвориться тісто;

  • Загорніть його у поліетиленову плівку та дайте відпочити в холодильнику принаймні 30 хвилин;

  • Зробіть начинку — у мисці змішайте яблучні скибочки з цукром, борошном, корицею та лимонним соком. Суміш треба добре перемішати;

  • Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, доки воно не стане достатнього розміру, щоб накрити форму для випікання;

  • Вистеліть форму для випічки тістом і обріжте надлишки;

  • Проколіть виделкою отвори в основі тіста;

  • Насипте яблучну суміш на вистелене тісто;

  • Розкачайте залишки тіста та використовуйте його для того, щоб накрити зверху яблука;

  • Розігрійте духовку до 200°C і випікайте яблучний пиріг приблизно 45-50 хвилин, поки зверху він не стане золотистого кольору;

  • Вийміть пиріг з духовки та дайте йому охолонути перед тим, як розрізати на шматки та подавати;

Насолоджуйтеся цим чудовим класичним яблучним пирогом з кулькою ванільного морозива або свіжими збитими вершками.


Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie