Цей ароматний яблучний пиріг стане чудовим доповненням до вашого столу та потішить усіх близьких за чашкою чаю.
На сторінці roxmiamimotivation показали, як приготувати надзвичайно смачний яблучний пиріг.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно 350 г
- Холодне вершкове масло 225 г
- Цукор 2 ст. л
- Сіль
- Холодна вода 30 мл
Інгредієнти для начинки:
- Яблука 750 г
- Цукор 100 г
- Борошно 30 г
- Кориця 1 ч. л
- Лимонний сік
Приготування:
- Зробіть тісто — у великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль;
- Додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло та втирайте його в суміш пальцями;
- Поступово додайте холодну воду та вимішуйте, поки не утвориться тісто;
- Загорніть його у поліетиленову плівку та дайте відпочити в холодильнику принаймні 30 хвилин;
- Зробіть начинку — у мисці змішайте яблучні скибочки з цукром, борошном, корицею та лимонним соком. Суміш треба добре перемішати;
- Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, доки воно не стане достатнього розміру, щоб накрити форму для випікання;
- Вистеліть форму для випічки тістом і обріжте надлишки;
- Проколіть виделкою отвори в основі тіста;
- Насипте яблучну суміш на вистелене тісто;
- Розкачайте залишки тіста та використовуйте його для того, щоб накрити зверху яблука;
- Розігрійте духовку до 200°C і випікайте яблучний пиріг приблизно 45-50 хвилин, поки зверху він не стане золотистого кольору;
- Вийміть пиріг з духовки та дайте йому охолонути перед тим, як розрізати на шматки та подавати;
Насолоджуйтеся цим чудовим класичним яблучним пирогом з кулькою ванільного морозива або свіжими збитими вершками.
Читайте також:
- Мʼятне печиво: рецепт ароматної та яскравої випічки
- Морозиво без молока: цікавий рецепт фруктового десерту
- Гарбузові кекси: рецепт ароматної випічки