Яблучний пиріг: ідеальний рецепт традиційної випічки
Цей ароматний яблучний пиріг стане чудовим доповненням до вашого столу та потішить усіх близьких за чашкою чаю.
Яблучний пиріг / © Credits
На сторінці roxmiamimotivation показали, як приготувати надзвичайно смачний яблучний пиріг.
Інгредієнти для тіста:
Борошно 350 г
Холодне вершкове масло 225 г
Цукор 2 ст. л
Сіль
Холодна вода 30 мл
Інгредієнти для начинки:
Яблука 750 г
Цукор 100 г
Борошно 30 г
Кориця 1 ч. л
Лимонний сік
Приготування:
Зробіть тісто — у великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль;
Додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло та втирайте його в суміш пальцями;
Поступово додайте холодну воду та вимішуйте, поки не утвориться тісто;
Загорніть його у поліетиленову плівку та дайте відпочити в холодильнику принаймні 30 хвилин;
Зробіть начинку — у мисці змішайте яблучні скибочки з цукром, борошном, корицею та лимонним соком. Суміш треба добре перемішати;
Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, доки воно не стане достатнього розміру, щоб накрити форму для випікання;
Вистеліть форму для випічки тістом і обріжте надлишки;
Проколіть виделкою отвори в основі тіста;
Насипте яблучну суміш на вистелене тісто;
Розкачайте залишки тіста та використовуйте його для того, щоб накрити зверху яблука;
Розігрійте духовку до 200°C і випікайте яблучний пиріг приблизно 45-50 хвилин, поки зверху він не стане золотистого кольору;
Вийміть пиріг з духовки та дайте йому охолонути перед тим, як розрізати на шматки та подавати;
Насолоджуйтеся цим чудовим класичним яблучним пирогом з кулькою ванільного морозива або свіжими збитими вершками.