Рис – це одна з найдавніших і найпопулярніших круп у світі. Він є основою для багатьох національних кухонь, адже ідеально поєднується з різноманітними стравами, а його варіації приготування вражають своєю різноманітністю. Проте навіть такий простий продукт, як рис, може викликати труднощі у приготуванні.
Скільки води потрібно? Чи варто промивати? Як зробити його розсипчастим? Відповіді на всі ці запитання дав шеф-кухар Олександр Огороднік, який на своїй сторінці поділився рецептом приготування ідеального рису.
Інгредієнти
Приготування
- Налийте до каструлі 1,5 л води та додайте 2 ч. л. солі.
- Додайте паличку кориці та лавровий лист (якщо ви любите експерименти зі смаком).
- Доведіть воду до кипіння.
- В киплячу воду засипте 200 г рису.
- Варіть рівно 10 хв. Обов’язково перемішайте рис одразу після засипання, а потім ще раз через 2 хв.
- Після закінчення 10 хв відкиньте рис на сито та злийте воду.
- Вийміть з рису лавровий лист і паличку кориці.
- Додайте 1 ст. л. вершкового масла, перемішайте та подавайте до столу.
Багато хто стверджує, що рис потрібно варити зовсім інакше: спочатку класти в холодну воду чи дотримуватися інших методик. Однак цей рецепт спрощує процес і дозволяє отримати ніжний, розсипчастий рис з приємним ароматом. Кипляча вода та правильний час варіння забезпечують ідеальну консистенцію, а спеції надають страві витонченого аромату.
Тож більше не треба боятися невдалих експериментів із рисом. Дотримуйтеся цих простих порад – і ваш рис завжди буде смачним та ідеально приготованим.
Ми також писали про те, як приготувати гострий крабовий салат із квасолею.
Читайте також: