Як приготувати гаспачо в тарілці з льоду: докладний покроковий рецепт

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Попереду у нас довгі вихідні, а це означає, що буде час побалувати рідних і близьких, або гостей, чимось смачним і незвичайним. Блогерка Олена Крутогрудова ділиться з нами рецептом прекрасної літньої страви.

Гаспачо дуже легко приготувати, але також легко зіпсувати. Основна помилка в приготуванні цієї літньої страви - готувати її не в сезон.

Найдорожчі глянцеві помідори з супермаркету, дбайливо вирощені в теплицях на гідропоніці, зведуть нанівець всі ваші старання. Помідор для гаспачо повинен бути великий, м'який, запашний, солодкий, насичений сонцем і прохолодним вечірнім дощем.

В ідеалі ви повинні його зірвати зі своєї грядки. Але якщо грядки немає, є один шлях - на ринок до бабусь. Вибираємо сорти бичаче серце або рожеві. Чим більше у ваших помідорах соку, тим ліпшим буде літній суп.

гаспачо_18
krutogrudova.com

Інгредієнти

  • 1 кг соковитих помідорів
  • 1 великий пучок зелені
  • 1 зубчик часнику
  • 1 гострий перчик-міні
  • сіль
  • оливкова олія

Спосіб приготування

гаспачо_17
krutogrudova.com

Якщо ви дуже зайняті або голодні, ви можете приготувати гаспачо буквально в два рухи: перемолоти всі інгредієнти в процесорі, охолодити 20 хвилин в морозильній камері і з'їсти.

Але смак страви буде набагато багатшими, якщо трохи більше постаратися.

Хитрість одна - потрібно попередньо зняти з помідорів шкірку.

З достиглими плодами це зробити легко і просто, стигла шкірка сама відпадає. Допомогти їй можна, порізавши помідори хрест навхрест (або розрізаємо на половинки) і заливши окропом.

гаспачо_1
krutogrudova.com


Окріп злити, налити холодну воду, додати лід. Від перепаду температур томатна шкірка злізе сама.

 

гаспачо_2
krutogrudova.com

Далі потрібно помідори порізати на часточки і перебити їх у процесорі або в блендері в однорідну масу. Посолити, вилити її в простору ємність.

гаспачо_4
krutogrudova.com

Скласти в процесор будь-яку зелень, гострий перчик, часник, долити оливкову олію. Збити "песто", змішати його з томатним супом. Дрібно нарізати очищені від шкірки огірки, додати до томатів.

гаспачо_12
krutogrudova.com
гаспачо_5
krutogrudova.com

Поки гаспачо охолоджується, порізати багет кубиками, скропити оливковою олією, підрум'янити на сковорідці або в духовці. Якщо ваш чоловік попросить більш поживний варіант - не забороняється підсмажити бекон.

Тарілка з льоду

Фотогалерея Як зробити тарілку з льоду (9 фото)

Красиво, ситно, смачно, дуже просто!

А якщо хочете вразити улюблених людей, пропоную витратити трохи більше зусиль і сервувати гаспачо в крижаній тарілці.

Її потрібно підготувати завчасно. Для цього в морозильній камері повинно бути достатньо вільного місця.

Ідея проста: між скляними або пластиковими мисками просто наливаєте воду і заморожуєте. Але звертаю увагу, що спочатку ми наливаємо у велику миску небагато води і заморожуємо денце крижаної тарілки.

Елена Крутогрудова
Фото: Олена Крутогрудова

Досконалості немає меж - крижану тарілку ви можете також декорувати будь-якими травами, помідорами чері, квітами, пелюстками троянд... всім, на що здатна ваша фантазія.

Я заморожую крижані тарілки 8-10 годин.

Якщо ви використовуєте скляні миски, для "обтяження" в найменшу з них потрібно долити води. Коли вона заморозиться в лід, ви зможете швидко її звільнити, доливши трохи окропу.

Їсти гаспачо в крижаній тарілці в літню спеку непередаване задоволення!

І я хочу, щоб ви його відчули! Смачного!

Більше рецептів читайте на сторінці Олени Крутогрудової в Instagram.com/elena_krutogrudova

Читайте також: Оладки з кабачків, моркви та картоплі: покроковий рецепт страви

Залиште свій коментар

Вибір редакції