Як приготувати голубці з морепродуктів із двома соусами

Дата публікації
Як приготувати голубці з морепродуктів із двома соусами

Credits

Цей рецепт був свого часу представлений на конкурсі Ukrainian Fashion Food чудовою професійною кулінаркою Оксаною Герей, яка встигла попрацювати в багатьох популярних київських ресторанах.

Інгредієнти:

Для начинки:

2 великих листи савойської капусти (близько 200 г)

2 столових ложки пшона

½ моркви

1 цибулина

3 великі креветки

2 гребінці

20 г оливкової олії

15 г коньяку

1/4 чайної ложки сухого листя розмарину

Сіль і перець за смаком

Для томатного соусу:

2 помідори

30 г вершкового масла

сіль і перець за смаком

Для сметанного соусу:

2 ложки сметани

1 гілочка кропу

1 гілочка петрушки

1 зубчик часнику

1 гілочка чебрецю

сіль за смаком

Помийте капусту, опустіть в киплячу воду, щоб вона розм'якшилася.

Приготуйте фарш. Відваріть пшоно до готовності. Нагрійте оливкову олію, додайте розмарин і коньяк і обсмажте креветки і гребінці до золотистого кольору. Потім подрібніть морепродукти. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву — смужками і підсмажте на олії, на якому смажилися морепродукти, поки цибуля не набуде золотистого кольору. Рівномірно з'єднайте морепродукти і овочі з пшоном.

Загорніть фарш в листя савойської капусти в формі голубців, обсмажте на тій самій сковороді до готовності капусти і викладіть на блюдо для подачі.

Приготуйте томатний соус. Обшпарте томати, видаліть шкірку, подрібніть в пюре, обсмажте в тій самій сковороді, додайте вершкове масло, сіль і перець за смаком і тушкуйте протягом 3 хвилин.

Приготуйте сметанний соус. У сметану видавіть часник, додайте кріп, петрушку і чебрець, посоліть за смаком і подрібніть в блендері.

Під час подачі полийте голубці двома соусами і прикрасьте зеленню.

Ігор Рибалко

Читайте також: Рецепт капусти в томатному соку

Наступна публікація