Як приготувати качину ніжку конфі: рецепт від Ерве Бурдона

Як приготувати качину ніжку конфі: рецепт від Ерве Бурдона

Фото: Credits

Важко уявити собі страву, яка була б ближчою до споконвічних французьких традицій. Водночас вона начисто спростовує французьку приказку "немає нічого гіршого холодної їжі, крім їжі розігрітої". Качина ніжка конфі — класичний приклад розігрітої їжі, яка зберігається в холодильнику десятки днів.

Спосіб приготування міститься вже в назві страви. Слово confit походить від французького confire — "зберігати", "консервувати", "витримувати в будь-якої субстанції для додання смаку". Звідси ж походить слово конфітюр.

Пропонуємо класичний рецепт цієї страви від шеф-кухаря Ерве Бурдона. Одразу попереджаємо: знайти таку кількість качиного жиру буде непросто. Найпростіше буде домовитися із продавцями птиці на ринку.

Інгредієнти:

качина ніжка (приблизно 250 г)

500 г качиного жиру

1 гілочка чебрецю

3 гілочки розмарину

2 головки цибулі-шалот

2 зубчики часнику

3 горошини чорного перцю

сіль і перець — за смаком

Натріть качину ніжку крупною сіллю і помістіть в холодильник на 48 годин, після чого очистіть від солі. У глибоку каструлю покладіть холодний качиний жир, чебрець, часник, перець і качину ніжку. Тушкуйте на повільному вогні протягом двох годин, а потім залиште охолоджуватися на ніч. У такому вигляді ніжка може зберігатися довго, важливо тільки, щоб вона вся була покрита жиром.

Перед подаванням обсмажте ніжку на сковороді до хрусткої скоринки.

Який соус подавати:

Зазвичай перед подаванням качину ніжку поливають коричневою підливою, що утворилася під час варіння. Деякі радять присмачувати підливу медом.

Чим гарнірувати:

Картопляним пюре (класичний варіант), молодими овочами, смаженими бажано на качиному жирі.

Чим запивати:

Звичайно ж, червоним вином. Тільки тоді ви оціните всю принадність страви.

Ігор Риболовля

Читайте також: Грушевий пиріг з фініками: рецепт від Євгена Клопотенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація