Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки
Таке веганське молоко легко зробити вдома і воно гарно смакуватиме до кави, а також підійде для тих, хто має нестерпність лактози.
Як приготувати рослинне молоко з горіхів / © Credits
Фудблогерка kristina_buleziuk поділилася зі своїми читачами простим і цікавим рецептом рослинного молока, яке швидко та просто приготувати вдома, а смакуватиме воно краще за магазинне.
Інгредієнти
- горіхи (необсмажені)
- 1 скл.
- вода
- 4 скл.
Приготування:
Горіхи замочити на 8 годин (для волоських горіхів і кеш’ю можна менше часу — 4 години, а для мигдалю — від 8 до 12 годин).
Воду після замочування злити.
Покласти горіхи до блендера і залити водою.
Гарно все подрібнити.
Рідина має набути світлого кольору.
Процідити напій через марлю від залишків горіхів.
Термін зберігання такого молока — 4-7 днів.
Поради:
Рецепт рослинного молока універсальний для всіх видів горіхів і насіння.
Для більш насиченого смаку та аромату пропорція може бути 1:3 відповідно.
Найсмачніше горіхове молоко виходить з лісових і волоських горіхів.
За бажанням у молоко можна додати кілька фініків (подрібнювати разом з горіхами) або трохи меду, щоб воно отримало солодкуватий присмак.
Переваги рослинного молока (за словами авторки):
Не містить холестерину.
Містить вітаміни групи B, які корисні для нервової системи та обміну речовин.
Містить магній, важливий для нервової системи та м’язів, боротьби зі стресами.
Містить рослинне залізо.
Містить фосфор, важливий для кісток і зубів.
Домашнє рослинне молоко дуже корисне й дешевше за магазинне.