Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки

Таке веганське молоко легко зробити вдома і воно гарно смакуватиме до кави, а також підійде для тих, хто має нестерпність лактози.

Як приготувати рослинне молоко з горіхів

Як приготувати рослинне молоко з горіхів / © Credits

Фудблогерка kristina_buleziuk поділилася зі своїми читачами простим і цікавим рецептом рослинного молока, яке швидко та просто приготувати вдома, а смакуватиме воно краще за магазинне.

Інгредієнти

горіхи (необсмажені)
1 скл.
вода
4 скл.

Приготування:

  • Горіхи замочити на 8 годин (для волоських горіхів і кеш’ю можна менше часу — 4 години, а для мигдалю — від 8 до 12 годин).

  • Воду після замочування злити.

  • Покласти горіхи до блендера і залити водою.

  • Гарно все подрібнити.

  • Рідина має набути світлого кольору.

  • Процідити напій через марлю від залишків горіхів.

  • Термін зберігання такого молока — 4-7 днів.

Поради:

  • Рецепт рослинного молока універсальний для всіх видів горіхів і насіння.

  • Для більш насиченого смаку та аромату пропорція може бути 1:3 відповідно.

  • Найсмачніше горіхове молоко виходить з лісових і волоських горіхів.

  • За бажанням у молоко можна додати кілька фініків (подрібнювати разом з горіхами) або трохи меду, щоб воно отримало солодкуватий присмак.

Переваги рослинного молока (за словами авторки):

  • Не містить холестерину.

  • Містить вітаміни групи B, які корисні для нервової системи та обміну речовин.

  • Містить магній, важливий для нервової системи та м’язів, боротьби зі стресами.

  • Містить рослинне залізо.

  • Містить фосфор, важливий для кісток і зубів.

Домашнє рослинне молоко дуже корисне й дешевше за магазинне.

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie