Як приготувати смачний джем з айви
Він виходить ніжним, солодким і повітряним.

Щоб приготувати цей смачний джем, вам варто поспішити, адже стиглу і смачну айву знайти вже не так-то просто. Але обов'язково спробуйте приготувати цей джем, адже він дійсно універсальний і підійде і для того, щоб їсти зі здобною булочкою і як начинка в будь-які десерти. Ви точно не розчаруєтеся, це дійсно паличка-виручалочка, особливо для тих, хто любить пекти пироги.
Приготування:
Для того, щоб приготувати джем з айви, вам знадобляться стиглі плоди. Розріжте їх на 4 частини, видаліть все насіння, виріжте пошкоджені ділянки. Коли закінчили з підготуванням - натріть айву на великій тертці.
Подрібнену айву перекладіть до каструлі, додайте воду (4 склянки води на 1 кг подрібненої айви) і уварюйте протягом 30 хвилин, після чого додайте 2 кг цукру на 1 кг подрібненої айви і під час постійного помішування варіть на слабкому вогні до готовності.
Як перевірити, що джем готовий? Для цього візьміть трохи його з каструлі ложкою і покладіть на тарілку. Якщо крапля не розтікається, то джем готовий. Він повинен мати приємне темно-рожеве забарвлення.
Готовий джем у гарячому стані розлийте в підігріті сухі банки, накрийте кришками, закупорте, перевірте герметичність заткнення і залиште для охолодження.
Якщо ви вирішите пастеризувати банки, то розлийте джем по банках, накрийте кришками, поставте в каструлю з підігрітою водою і пастеризуйте банки ємністю 0,5 л - 10 хвилин, ємністю 1,0 л - 15 хвилин. Після пастеризації банки потрібно швидко щільно закрити.
Читайте також: Желе з яблук - простий рецепт