Як приготувати стейки з соусом чимічурі по-аргентинськи

Як приготувати стейки з соусом чимічурі по-аргентинськи

Фото: Credits

Традиційно асадо — а це може бути будь-яке м'ясо і навіть ковбаса — не маринують, але соус чимічурі — виняток. У ньому стейки і вимочують, і з ним же подають до столу.

Не існує якогось одного правильного рецепта чимічурі: і складники, і пропорції аргентинці використовують залежно від особистого смаку.

Інгредієнти:

  • 4 яловичих стейки з кісточкою, приблизно по 0,5 кг і товщиною не менше 2,5 см

Соус чимічурі

Інгредієнти:

  • 2 скл. свіжої петрушки і/або кінзи
  • 1/4 скл. свіжого листя орегано
  • 3-10 зубчиків часнику
  • 2 ст. л. подрібненої ріпчастої цибулі
  • 1/2 скл. оливкової олії
  • 1/4 скл. червоного винного оцту
  • 2-3 ст. л. соку лайма
  • сіль і червоний перець на смак

Змішати всі інгредієнти для соусу в блендері на середній швидкості так, щоб відчувалися шматочки часнику. Має вийти близько 2 склянок.

Розділити соус на дві частини: одну використовувати для маринаду, другу залишити для подавання на стіл. Стейки опустити в маринад на пів години-годину, потім обсмажити на грилі на помірному вогні до готовності.

Самі аргентинці вважають за краще середньо просмажені стейки і для цього готують їх не довше 10 хвилин із кожного боку.

Готовим стейкам дати постояти чверть години, за необхідності нарізати поперек волокон і подавати з соусом чимічурі.

Софія Яроцька

Читайте також: Курка "якіторі": японські шашлики нашвидкуруч

Повʼязані теми:

Наступна публікація