Традиційно асадо — а це може бути будь-яке м'ясо і навіть ковбаса — не маринують, але соус чимічурі — виняток. У ньому стейки і вимочують, і з ним же подають до столу.
Не існує якогось одного правильного рецепта чимічурі: і складники, і пропорції аргентинці використовують залежно від особистого смаку.
Інгредієнти:
- 4 яловичих стейки з кісточкою, приблизно по 0,5 кг і товщиною не менше 2,5 см
Соус чимічурі
Інгредієнти:
- 2 скл. свіжої петрушки і/або кінзи
- 1/4 скл. свіжого листя орегано
- 3-10 зубчиків часнику
- 2 ст. л. подрібненої ріпчастої цибулі
- 1/2 скл. оливкової олії
- 1/4 скл. червоного винного оцту
- 2-3 ст. л. соку лайма
- сіль і червоний перець на смак
Змішати всі інгредієнти для соусу в блендері на середній швидкості так, щоб відчувалися шматочки часнику. Має вийти близько 2 склянок.
Розділити соус на дві частини: одну використовувати для маринаду, другу залишити для подавання на стіл. Стейки опустити в маринад на пів години-годину, потім обсмажити на грилі на помірному вогні до готовності.
Самі аргентинці вважають за краще середньо просмажені стейки і для цього готують їх не довше 10 хвилин із кожного боку.
Готовим стейкам дати постояти чверть години, за необхідності нарізати поперек волокон і подавати з соусом чимічурі.
Софія Яроцька
Читайте також: Курка "якіторі": японські шашлики нашвидкуруч