Яйце-пашот – це яйце, яке варять без шкаралупи.
Яйце-пашот виходить з ніжним білком і рідким жовтком. Це чудовий варіант для тих, у кого мало часу вранці для приготування сніданку. Шефухар Павло Д'ячек розповідає, як його правильно приготувати.
Для яйця-пашот беремо яйце будь-якої температури. Будемо його варити за допомогою харчової плівки. У каструлі можна варити одразу кілька яєць.
1. Наливаємо пів каструлі води і ставимо її на середній вогонь.
2. Беремо миску, накриваємо її харчовою плівкою, наливаємо на неї 1 столову ложку соняшникової олії, додаємо трошки солі і розбиваємо яйце.
3. Потім акуратно і щільно замотуємо плівку, не залишаючи в ній повітря. Опускаємо яйце, замотане в плівку, в каструлю з кип'яченою водою, варимо 3 хвилини.
4. Акуратно беремо рукою хвостик плівки, розгортаємо її і дістаємо без яйця. Яйце на кілька секунд залишаємо у воді для того, щоб білок до кінця згорнувся. Потім виймаємо шумівкою і саме яйце.
Яйце-пашот можна подати з солоною вівсянкою, макаронами, зеленим салатом або авокадо-тостом. У разі проколювання виделкою білка жовток красиво випливає.
Смачного!
Читайте також: Рецепт ніжних сирників із родзинками: готуємо смачний сніданок на карантині