Готується ця каша дуже просто і легко.
Якщо хочете приготувати швидкий і смачний обід - зверніть увагу на булгур. Приготуйте його з овочами, адже це найкращий варіант гарніру до м'ясних страви. А ще ця страва виходить дуже ситною.
Інгредієнти:
вода (окріп) - 2 ст.
булгур - 1 ст.
солодкий перець - 2 шт.
помідори - 2 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морквина - 1 шт.
горох (зелений заморожений) - 50 г
часник - 3 зубчики
петрушка - 1 пучок
сіль за смаком
чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Крок 1
Підготуйте овочі. Почистіть і наріжте їх: цибулину - кубиками, моркву - натріть на тертці, перець наріжте невеликими кубиками. Помідори наріжте кружальцями. Часник почистіть і роздушіть ножем. Також наріжте зелень.
Крок 2
Крупу булгура перед приготування потрібно промити. Перший етап приготування - прогріти кашу, тому висипте промитий булгур на попередньо розігріту пательню з оливковою олією і просмажте 5 хвилин, щоб він набув трохи золотистий колір.
Крок 3
Тепер час зайнятися овочами. Цибулю висипте на розігріту пательню і трохи підсмажте до золотистості. Потім до неї додайте моркву і тушкуйте їх разом. Коли цибуля та морква готові - змішайте їх з булгуром на пательні і продовжуйте прогрівати, постійно помішуючи.
Крок 4
Додайте на пательню нарізаний перець і заморожений горошок. Перемішайте все і додайте спеції.
Крок 5
Викладіть наверх нарізані помідори і часник. Залийте все окропом, можна використовувати і курячий бульйон. Коли каша закипить - тушкуйте її ще приблизно 20-30 хвилин. Булгур буде готовий, коли вода повністю вбереться в крупу. Посипте готову кашу зверху петрушкою.
Смачного!
Читайте також: Простий м'ясний салат з горіхами і чорносливом