Як смачно приготувати булгур з овочами: простий рецепт

Як смачно приготувати булгур з овочами: простий рецепт

Фото: Credits

Готується ця каша дуже просто і легко.

Якщо хочете приготувати швидкий і смачний обід - зверніть увагу на булгур. Приготуйте його з овочами, адже це найкращий варіант гарніру до м'ясних страви. А ще ця страва виходить дуже ситною.

Інгредієнти:

вода (окріп) - 2 ст.

булгур - 1 ст.

солодкий перець - 2 шт.

помідори - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морквина - 1 шт.

горох (зелений заморожений) - 50 г

часник - 3 зубчики

петрушка - 1 пучок

сіль за смаком

чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Крок 1

Підготуйте овочі. Почистіть і наріжте їх: цибулину - кубиками, моркву - натріть на тертці, перець наріжте невеликими кубиками. Помідори наріжте кружальцями. Часник почистіть і роздушіть ножем. Також наріжте зелень.

Крок 2

Крупу булгура перед приготування потрібно промити. Перший етап приготування - прогріти кашу, тому висипте промитий булгур на попередньо розігріту пательню з оливковою олією і просмажте 5 хвилин, щоб він набув трохи золотистий колір.

Крок 3

Тепер час зайнятися овочами. Цибулю висипте на розігріту пательню і трохи підсмажте до золотистості. Потім до неї додайте моркву і тушкуйте їх разом. Коли цибуля та морква готові - змішайте їх з булгуром на пательні і продовжуйте прогрівати, постійно помішуючи.

Крок 4

Додайте на пательню нарізаний перець і заморожений горошок. Перемішайте все і додайте спеції.

Крок 5

Викладіть наверх нарізані помідори і часник. Залийте все окропом, можна використовувати і курячий бульйон. Коли каша закипить - тушкуйте її ще приблизно 20-30 хвилин. Булгур буде готовий, коли вода повністю вбереться в крупу. Посипте готову кашу зверху петрушкою.

Смачного!

Читайте також: Простий м'ясний салат з горіхами і чорносливом

Повʼязані теми:

Наступна публікація