Як зробити вінегрет ще смачнішим: три поради від Андрія Величка

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Як зробити вінегрет ще смачнішим: три поради від Андрія Величка

вінегрет / Facebook Андрія Величка

Світ вінегрету набагато цікавіший і різноманітніший, аніж просто суміш відвареного буряка з огірками й картоплею. Експериментуйте і знайдіть своє поєднання!

Писати рецепт вінегрету точно не бачу жодного сенсу. Тут, я впевнений, у багатьох є свій коронний рецепт. У кого з квасолею, у кого з оселедцем чи тюлечкою, а у кого з білими грибами або квашеною капустою. Та й історію цього самого вінегрету теж не надто актуально переказувати — все давно написано в роботах Похльобкіна. Але ось чим я хочу поділитися, і що точно буде цікаво, так це три поради, як зробити його ще смачнішими.

Порада 1. Овочі

Запікайте. Це посилить їхній смак. Запікайте з ароматними травами, запікайте з часником або гілочкою розмарину, запікайте скропивши олією або загорнувши у фольгу. Досі відварювали? Спробуйте новий смак тих самих овочів. Солодші від запеченої моркви і буряка складно знайти овочі. Водночас не забувайте, що картопля готується швидше — їй досить 30-40 хвилин, тоді як моркві потрібно близько години, а буряку — півтори години запікання. І ще, не перепекайте.

Що іще додавати в вінегрет? Мариновані огірки, квашені огірки, бочкові огірки. А ще — квашену капусту. Кілька видів квасолі. Можна свіжу цибулю або мариновану в оцті.

вінегрет / Facebook Андрія Величка

Порада 2. Не овочі

Що ще додати у вінегрет? Виходьте за рамки. Мариновані гриби, копчена скумбрія або солона тюлечка, солонина або підкопчений окіст. Вінегрет не зобов'язаний бути нудним і дієтичним. Спробуйте вінегрет з опеньками і відвареним язиком. Або з копченою скумбрією і маринованою цибулею.

Порада 3. Заправка

Взагалі, є салатна заправка, яка називається вінегретною. Або соус вінегрет. Говорячи простими словами, це суміш оцту і олії у співвідношенні 1:3. Оскільки оцет з олією ніколи не змішати, то для отримання емульсії необхідно додати гірчицю або яєчні жовтки. Моя порада — візьміть 2 ст. ложки смачного оцту, розмішайте в ньому сіль і перець, додайте 2 ст. ложки гірчиці, і тонкою цівкою вливайте олію, постійно помішуючи віничком. Олії трохи більше, ніж пів склянки. Яку олію — рослинну домашню, нерафіновану або оливкову, підійде ріпакова, або ж суміш кукурудзяної і кунжутної. Як ви любите...

Я думаю, ви помітили, що світ вінегрету набагато цікавіший і різноманітніший, аніж просто суміш відвареного буряка з огірками і картоплею. Експериментуйте і знайдіть своє поєднання!

вінегрет / Facebook Андрія Величка

Смачного!

Андрій Величко — один із небагатьох кухарів в Україні, хто отримав кулінарну освіту в Інституті Поля Бокюза, творця "нової французької кухні".

На своїй сторінці в Facebook він ділиться з передплатниками цікавими рецептами та секретами приготування страв.

Читайте також: Крем-суп із шампіньйонів: рецепт від Андрія Величка

Наступна публікація