Їжа, світло і аромат: оригінальниий рецепт їстівної свічки

Така оригінальна страва навряд чи дуже освітить ваш дім, проте наповнить його затишком, ароматом та романтикою.

Їжа, світло і аромат: оригінальниий рецепт їстівної свічки

© скриншот з відео

Інгредієнти:

  • солоне масло 

  • запечений часник

  • свіжий розмарин

  • свіжий чебрець

  • свіже орегано

  • цедра 1 лимона

Додатково знадобиться:

  • каструля з товстим дном

  • ґніт

  • гострий ніж

  • одноразова склянка

Спосіб приготування:

Візьміть каструлю чи сотейник із товстим дном, розігрійте. Зменшіть вогонь до мінімального та покладіть до неї масло (солоне чи те, яке вам подобається).

У духовці запечіть головку часника.

Поріжте дрібно зелень, зніміть цедру лимона, дістаньте запечений часник з лушпиння та розімніть виделкою. Додайте все до розтопленого масла. Добре перемішайте.

© скриншот з відео

В одноразову склянку вставте ґніт та налийте туди гаряче масло з ароматними добавками.

© скриншот з відео

Поставте заготовку до холодильника, доки розтоплене масло повністю не охолоне.

Перш ніж використовувати, склянку треба розрізати й витягти готову свічку з масла. Ґніт треба підрізати ножицями.

Тепер запалюйте цю їстівну свічку та насолоджуйтеся її ароматом. Масло буде поступово танути і його можна вимочувати теплим запашним хлібом.

Читайте також:

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie