Йогуртовий пиріг з малиною і курагою від Євгена Клопотенка

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Шеф-кухар поділився рецептом ідеальної літньої випічки.

Цей йогуртовий пиріг підкорить ваше серце з першого шматочка. Завдяки додаванню йогурту тісто виходить дуже ніжним і ароматним, а курага із малиною роблять його просто божественним. Найголовніше, що він дуже простий у приготуванні. Ви змішаєте тісто всього за якихось десять хвилин, а решту зробить духовка. Рецепт ідеальної літньої випічки у вас вже є, залишилося зібрати всі інгредієнти докупи і приготувати. Обіцяю, буде смачно.  

Час підготовки - 10 хвилин.

Час приготування - 40-50 хвилин.

Інгредієнти:

борошно (і додатково для посипання форми) - 300 г;

цукор - 200 г;

розпушувач - 1 ч. л.;

ванільний цукор - 1 ч. л.;

вершкове масло (і додатково для змащування форми) - 120 г;

яйця - 3 шт.;

натуральний йогурт -250 г;

курага -100 г;

малина -100-150 г;

сіль -1 дрібка.

Приготування:

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Вершкове масло (120 г) нагрійте до кімнатної температури, щоб воно стало м'яким і пластичним. Перекладіть масло у миску або чашу кухонної машини і додайте 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру і 1 дрібку солі. Збийте масло із цукром до отримання кремової консистенції за допомогою міксера або кухонної машини.

Пирог с малиной_2
klopotenko.com

Додайте по одному два яйця і продовжуйте перемішувати суміш, щоб вона вийшла однорідною.

Пирог с малиной_3
klopotenko.com

Тепер додайте до миски густий натуральний йогурт. Він надасть страві легкого молочного присмаку і зробить тісто більш ніжним.

Пирог с малиной_5
klopotenko.com

Змішайте в окремій мисці 300 г борошна і 1 ч. л. розпушувача і додайте у миску, де замішується тісто. Перемішайте міксером до утворення однорідної маси.

Пирог с малиной_4
klopotenko.com

Курагу (100 г) помийте і поріжте невеликими шматочками. Я порізав її тонкими смужками, але ви можете порізати її так, як вам більше подобається. Порізану курагу додайте до тіста і добре перемішайте, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися.

Пирог с малиной_6
klopotenko.com

Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Я використовував керамічну форму для кексів, але ви можете використовувати металеву або силіконову.

Пирог с малиной_7
klopotenko.com

Тепер посипте форму невеликою кількістю борошна. Перевертайте форму з боку в бік. Необхідно, щоб борошно рівномірно розподілилося всіма стінками форми.

Пирог с малиной_8
klopotenko.com

Викладіть тісто з миски у форму для запікання і рівномірно розподіліть в ній.

Пирог с малиной_9
klopotenko.com

Тепер розкладіть на поверхні малину, трохи вдавлюючи ягоди у тісто. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин, поки верхівка пирога не стане золотистого кольору.

Пирог с малиной_10
klopotenko.com

Готувати – це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програм "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".

Читайте також: Пиріг зі шпинатом і фетою від Євгена Клопотенка

Залиште свій коментар

Вибір редакції