Заготвлі на зиму: аджика "Кавказька"

Заготвлі на зиму: аджика "Кавказька"

Credits

Всім відомо, що кухня народів Кавказу не тільки смачна, але і неймовірно ароматна.

Особливий аромат і неповторний букет надають кавказьким страв місцеві приправи, однією із яких є аджика. До речі, в Грузії аджиці надано статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини.

Основний компонент кавказької аджики — гострий перець. Жодних помідорів і болгарського перцю. Тільки гострий перець, часник, зелень і приправи. І жодного варіння. Відповідно, оскільки аджика не піддається термічній обробці, в ній зберігається максимально можлива кількість вітамінів.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг гострого перцю
  • 300 г часнику
  • 100 г кінзи
  • 50 г базиліку
  • 50 г кропу
  • 50 г хмелі-сунелі
  • 2-3 столові ложки солі

Приготування

Гострий перець і зелень вимити й обсушити. У перцю відкрутити плодоніжки, від насіння стручки очищати не слід. Часник очистити від лушпиння.

Підготовлені овочі та зелень тричі пропустити через м'ясорубку або пюрувати блендером, посолити, додати хмелі-сунелі і добре вимішати, щоб сіль і приправа повністю розійшлися.

Отриману масу розкласти в банки, закрити пластмасовими кришками і поставити на зберігання в холодильник.

На замітку

Аджика виходить дуже гостра. Її зазвичай потроху додають під час приготування перших і м'ясних страв, використовують для натирання курки перед запіканням.

Щоб пом'якшити гостроту аджики, в неї додають горіхи.

Сіль використовуйте звичайну — кам'яну, не йодовану.

Наступна публікація