Заготовки на зиму: баклажани "гостренькі"

Заготовки на зиму: баклажани "гостренькі"

Credits

Настає пора баклажанів, а разом з нею приходить бажання не тільки поїсти їх всмак, але й заготовити на зиму.

Пропонований сьогодні рецепт гарний тим, що не вимагає великих трудовитрат. Не треба обсмажувати баклажани, що зазвичай займає багато часу. Крім того, ця заготовка не вимагає стерилізації, що теж вигідно виділяє її серед інших подібних.

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів
  • 5 стручків болгарського перцю
  • 1-2 стручки гострого перцю
  • 100 г часнику
  • 0,5 склянки цукру
  • 0,25 склянки рослинного масла
  • 0,25 склянки 9% -ного оцту
  • сіль

Приготування

Баклажани вимити, видалити хвостики і, не очищаючи, нарізати шматочками довільної величини, приблизно на 8-12 частин. Підготовлені баклажани пересипати сіллю, витримати 2 години, опустити в киплячу воду і відварити протягом 5 хвилин.

У гострого перця видалити плодоніжки, болгарський перець очистити від насіння, а часник — від лушпиння.

Перець і часник пропустити через м'ясорубку, всипати цукор і 1 столову ложку солі, влити рослинне масло і оцет і закип'ятити.

Відварені баклажани відцідити, залити гарячим соусом, довести до кипіння і варити близько 5 хвилин.

Гарячі баклажани розкласти щільніше в простерилізовані банки, залити киплячим соусом і закупорити стерильними кришками.

На замітку

Приблизний вихід заготовки з вказаної порції — 6 банок по 0,5 л.

Баклажани для консервування вибирайте темно-фіолетові, пружні і стиглі, але не перезрілі.

Щоб соусу для заливки було досить, вибирайте товстостінні сорти болгарського перцю.

В заливку можна додати пару помідорів, перекрутивши їх разом з перцем і часником.

Гостроту соусу корегуйте за смаком, збільшуючи або зменшуючи кількість гострого перцю.

Читайте також: Заготовки на зиму: аджика "Кавказька"

Наступна публікація