Заготівлі на зиму: полуничний компот

Заготівлі на зиму: полуничний компот

Credits

Зима ще дуже нескоро, але багато хто вже сьогодні замислюються про те, що б приготувати для зберігання. Ягоди, що подешевшали на ринках, так і просяться в банки.

Один із найпростіших способів консервації ягід — це компоти, що доставляють взимку особливу радість. Яскраві, смачні, неймовірно ароматні, вони набагато корисніші приготованих промисловим способом соків, а тим більше лимонадів.

Пропонований рецепт полуничного компоту хороший тим, що ягоди практично не варяться, а значить. зберігається максимум вітамінів.

Кількість інгредієнтів наведено з розрахунку на трилітрову банку.

Інгредієнти:

  • 3 склянки полуниці
  • 1,5 склянки цукру
  • 2,5 л води

Приготування

Полуницю перебрати, видаливши недостиглі і пошкоджені ягоди, вимити під проточною водою, обсушити і очистити від плодоніжок і чашолистків.

Вимиті і простерилізовані банки наповнити підготовленою полуницею на третину.

Воду довести до кипіння, всипати цукор і проварити до повного його розчинення.

Полуницю в банках залити догори киплячим сиропом, накрити простерилізованими кришками і закупорити.

Банки перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

На замітку

Полуницю для компоту вибирайте дрібну або середньої величини.

За цим же принципом можна готувати компот із будь-яких ягід.

Заливайте банки сиропом до самої гори, щоб в них зовсім не залишалося повітря.

Солодкість компоту регулюйте на свій смак, збільшуючи або зменшуючи норму цукру.

За бажання в компот можна додати трохи лимонної кислоти.

Читайте також: Як приготувати домашній лимонад