Заготівлі на зиму: салат із кабачків

Заготівлі на зиму: салат із кабачків

Credits

І хоча кабачків на дачах і городах зазвичай хоч відбавляй, їхній сезон досить короткий. Щоб продовжити сезон кабачків, приготуйте салат. Він хороший тим, що вариться недовго, і кабачки водночас виходять хрусткими.

Відкривши взимку банку такого салату, ви позбавите себе від болісних роздумів, який би гарнір приготувати до м'яса. Салат із кабачків набагато смачніший і корисніший відвареної картоплі і всіляких каш і стане прекрасним доповненням до м'ясних страв.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків
  • 1 кг помідорів
  • 6 стручків болгарського перцю
  • 6 цибулин
  • 3 зубки часнику
  • 2/3 склянки олії
  • 2/3 склянки цукру
  • 0,5 склянки 9% оцту
  • 2 столові ложки солі

Приготування

Вимиті кабачки, не очищаючи, нарізати брусочками величиною з палець. Очищену цибулю нашаткувати півкільцями. Вимитий і очищений від плодоніжок і насіння болгарський перець нарізати соломкою. Підготовлені помідори пропустити через м'ясорубку або пюрувати блендером.

Рослинна олія з'єднати з цукром, сіллю і оцтом і довести до кипіння.

Підготовлені кабачки опустити в киплячий маринад, довести до кипіння і варити, помішуючи, 5 хвилин. Потім ввести цибулю і варити ще 5 хвилин. Наступним всипати болгарський перець і продовжувати варіння ще 5 хвилин, після чого ввести перекручені помідори і варити до готовності близько 10 хвилин, не забуваючи періодично мішати, і додати в кінці варіння подрібнений часник.

Гарячий салат розфасувати в простерилізовані банки і закупорити стерильними кришками.

На замітку

Приблизний вихід салату з вказаної порції - 3,5-4 літри.

Кабачки використовуйте молоді, з недозрілими насінням і м'якою шкіркою.

Щоб салат був смачніший, вибирайте товстостінні сорти перцю, а для більшої густоти заливки — м'ясисті помідори.

Любителі гострої їжі в салат з кабачків можуть додати 1-2 стручки перцю чилі.

Салат не переварюйте, щоб кабачки не перетворилися на кашу, а залишалися хрусткими.

Читайте також: Заготовки на зиму: аджика "Кавказька"

Наступна публікація