Заготівлі на зиму: як правильно заморозити ягоди

Дата публікації
Перегляди
605
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Заготівлі на зиму: як правильно заморозити ягоди

Фото: Credits

Замороження ягід останнім часом стало, мабуть, найпопулярнішим способом їхньої заготовки на зиму.

Це обумовлено тим, що за такого способі заготівлі та зберігання ягоди не піддаються тепловій обробці, а значить, повністю зберігають всі вітаміни і корисні властивості. Крім того, цей спосіб не завдає особливого клопоту, не вимагаючи навіть мінімального варіння і підготовки тари. Вибравши заморожування, забудьте про свої клопоти, пов'язані зі стерилізацією.

Взимку із заморожених ягід можна зварити компот або кисіль, додати їх в смузі, використовувати як начинку для вареників, пирогів або мафінів. Ягідним пюре добре поливати запіканки або млинчики.

Замороження цілих ягід

Ягоди перебрати, видаливши недостиглі і пошкоджені, акуратно вимити, очистити і просушити, уклавши тонким шаром на паперових кухонних рушниках. Підсохлі ягоди розкласти в один шар на плоскому піддоні і відправити в морозильну камеру. Коли ягоди замерзнуть, пересипати їх в контейнери або пакети і відправити на зберігання.

Ягідне пюре

Перебрані ягоди промити, дати стекти воді, очистити, засипати цукром в співвідношенні 100-200 г цукру на 1 кг ягід і пюрувати блендером. Ягідному пюре дати трохи постояти, періодично помішуючи, до повного розчинення цукру. Готове пюре розлити в контейнери, невеликі пластикові пляшки (догори не наливати) або форми для мафінів і заморозити. Застигле в формах пюре вийняти і перекласти в пакети або контейнери.

Цілі ягоди в пюре

Приготувати ягідне пюре, як зазначено вище. Коли цукор повністю розчиниться, додати в пюре цілі щільні ягоди, розлити в форми або контейнери і заморозити.

На замітку

Таким чином можна заморожувати будь-які ягоди: полуницю, малину, ожину, смородину, чорницю, лохину, аґрус, обліпиху, вишню, черешню.

Ягоди для заморозки беріть свіжі. Великі і пружні заморожувати цілком, дрібненько перетираючи в пюре.

Зберігати заморожені ягоди найкраще в контейнерах або пакетах із застібкою Zip-Lock. Намагайтеся підбирати однакові, щоб їх зручно було складати і максимально використовувати корисний простір морозильної камери.

Пакети та контейнери обов'язково маркуйте, вказуючи назву ягід і дату заморожування.

Читайте також: Заготовки на зиму: варення-п'ятихвилинка з чорної смородини

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
605
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація