Заготівля на зиму: заправка для борщу

Заготівля на зиму: заправка для борщу

Фото: Credits

Кожна господиня знає, що для того, щоб зварити справжній борщ, буде потрібно близько 2-3 годин.

Але процес можна спростити і значно пришвидшити. Взимку вам буде досить відварити в бульйоні картоплю, додати капусту, заправку — і все. Забудьте про окреме пасерування цибулі та моркви, а також про тривале тушкування буряків з томатом. Крім того, з такою заправкою ви зможете легко зварити борщ навіть на природі.

Інгредієнти:

  • 3 кг буряка
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 кг моркви
  • 1 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка олії
  • 0,5 склянки 9% -го оцту
  • 3 столові ложки солі

Приготування

Всі овочі очистити і добре вимити.

Цибулю нарізати півкільцями або четвертинками кілець і укласти в варильний таз. Додати натерті на крупній тертці буряк і моркву, нарізаний соломкою болгарський перець і напівкружечками помідор.

Поверх підготовлених овочів насипати цукор і сіль, влити олію і столовий оцет і залишити на 15-20 хвилин, після чого перемішати і поставити на маленький вогонь.

Коли овочі пустять сік, вогонь додати, довести до кипіння і варити близько 30 хвилин.

Гарячу масу розкласти в підготовлені банки, накрити простерилізованими кришками і закупорити.

На замітку

Приблизний вихід заправки з вказаної порції — 12 півлітрових банок.

За бажання можна зробити ще простіше. Звареній заправці слід дати охолонути, розкласти по пакетах із застібкою Zip-Lock і заморозити.

Для додання легкої гостроти в заправку можна додати стручок гострого перцю.

Читайте також: Як солити огірки: топ-5 рецептів

Повʼязані теми:

Наступна публікація