Кожна господиня знає, що для того, щоб зварити справжній борщ, буде потрібно близько 2-3 годин.
Але процес можна спростити і значно пришвидшити. Взимку вам буде досить відварити в бульйоні картоплю, додати капусту, заправку — і все. Забудьте про окреме пасерування цибулі та моркви, а також про тривале тушкування буряків з томатом. Крім того, з такою заправкою ви зможете легко зварити борщ навіть на природі.
Інгредієнти:
- 3 кг буряка
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 1 кг моркви
- 1 кг помідорів
- 1 кг болгарського перцю
- 1 склянка цукру
- 1 склянка олії
- 0,5 склянки 9% -го оцту
- 3 столові ложки солі
Приготування
Всі овочі очистити і добре вимити.
Цибулю нарізати півкільцями або четвертинками кілець і укласти в варильний таз. Додати натерті на крупній тертці буряк і моркву, нарізаний соломкою болгарський перець і напівкружечками помідор.
Поверх підготовлених овочів насипати цукор і сіль, влити олію і столовий оцет і залишити на 15-20 хвилин, після чого перемішати і поставити на маленький вогонь.
Коли овочі пустять сік, вогонь додати, довести до кипіння і варити близько 30 хвилин.
Гарячу масу розкласти в підготовлені банки, накрити простерилізованими кришками і закупорити.
На замітку
Приблизний вихід заправки з вказаної порції — 12 півлітрових банок.
За бажання можна зробити ще простіше. Звареній заправці слід дати охолонути, розкласти по пакетах із застібкою Zip-Lock і заморозити.
Для додання легкої гостроти в заправку можна додати стручок гострого перцю.
Читайте також: Як солити огірки: топ-5 рецептів