Заливний пиріг з абрикосами: швидкий рецепт

Заливний пиріг з абрикосами: швидкий рецепт

Credits

Влітку ми їмо набагато менше м'яса, а більше налягаємо на овочеві страви і фруктові десерти.

Кекси з ягодами, мафіни, пироги — чим тільки ви не тішили своїх близьких. Пропонуємо вам спекти ще один швидкий літній пиріг. Цього разу з абрикосами.

Готується він легко, печеться швидко, виходить смачно.

Інгредієнти:

  • 12-15 абрикосів
  • 150 г борошна
  • 150 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 40 мл молока
  • 1,5 чайні ложки розпушувача
  • цукрова пудра

Приготування

Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром, після чого ввести по одному за постійного помішування яйця. Потім, не припиняючи помішувати, тонкою цівкою влити молоко, поступово всипати просіяне разом із розпушувачем борошно і вимішати до однорідного стану.

Приготоване густе тісто вилити в змащену вершковим маслом форму, розрівняти і викласти на нього половинки абрикосів.

Випікати за 180°С до готовності.

Поверхню охололого пирога притрусити цукровою пудрою.

На замітку

Як начинку для заливного пирога можна використовувати будь-які ягоди, яблука, груші, персики, сливи, вишню.

Взимку для такого пирога використовуйте консервовані ананаси, заморожені ягоди або сухофрукти.

Читайте також: Знаменитий сливовий пиріг з The New York Times: кумедна історія його популярності і рецепт

Наступна публікація