Запечені деруни в горщику: рецепт смачної страви з грибами

Запечені деруни в горщику: рецепт смачної страви з грибами

Деруни / Фото: Credits

Деруни з грибним соусом – надзвичайно ароматна страва української кухні, яку варто спробувати приготувати.

На сторінці Буде смачно разом показали, як приготувати смачні та ароматні деруни, запечені в горщику з грибним соусом.

Інгредієнти

картопля
6 шт.
цибуля
1 шт.
яйце
1 шт.
сіль
перець
олія
філе куряче
1 шт.
цибуля
1 шт. 
печериці
3-4 шт.
сметана 20%
100 мл
сир твердий
50 г

Приготування:

  • Натріть картоплю та цибулю на дрібній тертці.
  • Додайте яйце, сіль і перець.
  • Добре все перемішайте та обсмажте деруни на сковороді з олією з обох боків до рум'яної скоринки.
  • Для соусу наріжте куряче філе, цибулю, печериці.
  • Розігрійте сковороду з олією та обсмажте шматочки курячого філе, цибулю й печериці.
  • В кінці додайте сметану, сіль і перець за своїм смаком.
  • Викладіть готові деруни до горщиків, чергуючи шарами з соусом з грибами.
  • Зверху посипте тертим сиром і запікайте в духовці за температури 180°C 15-20 хвилин.

Поради:

Горщик зроблений з глини і всі страви в ньому виходять наче з печі, оскільки вони там не киплять.

Смачного!

@bude_smachno_razom Деруни з грибами в горщику – давня страва української кухні. Подавайте їх до столу обов'язково гарячими Горщик зроблений з глини й усі страви в них виходять ніби з печі, оскільки вони там не кіплять, а мліють‍ Вам знадобиться Для дерунів: • картопля -6 шт • цибуля -1шт • яйця -1шт • сіль і перець за смаком • олія для смаження Для соусу: • куряче філе -1 шт • цибуля -1шт • печериці -3-4 шт • сметана 20% - 100 мл • сіль за смаком • перець за смаком • твердий сир -50 г Процес приготування • Для дерунів натираємо картоплю й цибулю на дрібній тертці. Додаємо яйце, сіль і перець. Добре перемішуємо та обсмажуємо деруни на сковорідці з олією з обох боків до рум'яної скоринки. • Для соусу нарізаємо куряче філе, цибулю, печериці. Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо шматочки курячого філе, цибулю і печериці. В кінці добавляємо сметану. Приправляємо за смаком спеціями і солю. • Викладаємо готові деруни в горщики чергуючи шарами із соусом з грибами . Затираємо все сиром та запікаємо в духовці при 180° 15-20 хвилин. Смачного #деруни#дерунивгорщику#кремзлики#гейзебубелі#картопляники#бабка#українськастрава#простийрецепт ♬ оригінальний звук - Iryna Bratak

Подавайте їх до столу обов'язково гарячими.

Читайте також:

Незвичайні деруни з додаванням квашеної капусти – Рецепти Сніданку з 1+1

Незвичайні деруни з додаванням квашеної капусти – Рецепти Сніданку з 1+1

Повʼязані теми:

Наступна публікація