Деруни з грибним соусом – надзвичайно ароматна страва української кухні, яку варто спробувати приготувати.
На сторінці Буде смачно разом показали, як приготувати смачні та ароматні деруни, запечені в горщику з грибним соусом.
Інгредієнти
Приготування:
- Натріть картоплю та цибулю на дрібній тертці.
- Додайте яйце, сіль і перець.
- Добре все перемішайте та обсмажте деруни на сковороді з олією з обох боків до рум'яної скоринки.
- Для соусу наріжте куряче філе, цибулю, печериці.
- Розігрійте сковороду з олією та обсмажте шматочки курячого філе, цибулю й печериці.
- В кінці додайте сметану, сіль і перець за своїм смаком.
- Викладіть готові деруни до горщиків, чергуючи шарами з соусом з грибами.
- Зверху посипте тертим сиром і запікайте в духовці за температури 180°C 15-20 хвилин.
Поради:
Горщик зроблений з глини і всі страви в ньому виходять наче з печі, оскільки вони там не киплять.
Смачного!
@bude_smachno_razom Деруни з грибами в горщику – давня страва української кухні. Подавайте їх до столу обов'язково гарячими Горщик зроблений з глини й усі страви в них виходять ніби з печі, оскільки вони там не кіплять, а мліють Вам знадобиться Для дерунів: • картопля -6 шт • цибуля -1шт • яйця -1шт • сіль і перець за смаком • олія для смаження Для соусу: • куряче філе -1 шт • цибуля -1шт • печериці -3-4 шт • сметана 20% - 100 мл • сіль за смаком • перець за смаком • твердий сир -50 г Процес приготування • Для дерунів натираємо картоплю й цибулю на дрібній тертці. Додаємо яйце, сіль і перець. Добре перемішуємо та обсмажуємо деруни на сковорідці з олією з обох боків до рум'яної скоринки. • Для соусу нарізаємо куряче філе, цибулю, печериці. Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо шматочки курячого філе, цибулю і печериці. В кінці добавляємо сметану. Приправляємо за смаком спеціями і солю. • Викладаємо готові деруни в горщики чергуючи шарами із соусом з грибами . Затираємо все сиром та запікаємо в духовці при 180° 15-20 хвилин. Смачного #деруни#дерунивгорщику#кремзлики#гейзебубелі#картопляники#бабка#українськастрава#простийрецепт ♬ оригінальний звук - Iryna Bratak
Подавайте їх до столу обов'язково гарячими.
Читайте також:
- Гарбузовий суп з горіхами: рецепт цікавої страви з незвичним смаком
- Фаршировані гарбузові ньокі: цікавий рецепт італійських галушок
- Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна