Це неймовірно смачна та ароматна страва, яку готували на заході Україні протягом багатьох століть. Колись її подавали на великі свята та існує навіть думка, що капуста зі шкварками була однією з улюблених страв Івана Франка.
На сторінці lanas_diet показали, як приготувати цю страву з квашеною капустою, хоча авторка відео наголосила, що варіантів її приготування є дуже багато. Дехто готує зі свіжою та квашеною капустою — 50/50.
Інгредієнти
Приготування:
- Квашену капусту залийте водою та поставте варитися приблизно на годину.
- Пшоно добре промийте, поки вода не стане прозорою.
- Висипте зверху капусти, яка вже трохи проварилася, розрівняйте та накрийте кришкою.
- Підчеревину поріжте так, як вам захочеться та які шкварки полюбляєте. У авторки вони були досить великі, бо так вони виходять соковитіші. Обсмажте мʼясо на пательні до золотистої скоринки.
- Поки смажаться шкварки, приготуйте заливку. Яйце змішайте з борошном, молоком та сметаною. Ретельно змішайте до однорідності, щоб не було грудочок.
- Цибулю наріжте кубиком, щойно шкварки набудуть золотистого відтінку, приберіть їх і на тій самій пательні обсмажте цибулю.
- Цибулю висипте зверху пшона, додайте заливку та добре все перемішайте.
- Проварюйте все разом хвилин пʼять і подавайте до столу, виклавши шкварки зверху страви.
Поради:
- Якщо у вас капуста дуже кисла, то варто її залишити на ніч відмокнути у холодній воді.
- Якщо капуста свіжа, наріжте її, залийте водою та поставте варитись приблизно на годину.
Смачного!
@lanas_diet Засипана капуста - готували у вас? Це неймовірно смачно і ароматно! Колись без цієї страви на Західній Україні не обходилось жодне весілля! А ще кажуть, що це улюблена страва Івана Франка. ✔️ Квашена капуста - 1 кг Варіантів цієї страви є дуже багато, зустрічала, що готують свіжу капусту навпіл з квашеною, дехто квашеної до свіжої додає лиш жменьку. Якщо у вас готують подібну страву, але у іншому варіанті - буду вдячна, якщо поділитеся в коментарях У мене повністю квашена. Якщо у вас капуста дуже кисла, то варто її залишити на ніч відмокнути у холодній воді. Капусту промиваємо, заливаємо водою і ставимо варитись приблизно на годину. ✔️ Пшоно - 200 г ✔️ Велика цибулина або кілька менших ✔️ Яйце ✔️ Молоко - 200 мл ✔️ Борошно - 60 г ✔️ Сметана - 200-300 г (давайте за смаком) ✔️ Сіль, перець за смаком ✔️ Підчеревина - 500 г Ольга Франко, невістка Івана Франка, у своїй книзі пише, що що важливіший гість у домі - то більше має бути шкварок Тому, раджу підчеревини взяти побільше. Пшоно добре промиваємо, поки вода не стане прозорою. Висипаємо поверх капусти, яка уже провалилась, розрівнюємо і накриваємо кришкою. Підчеревину ріжемо як вам захочеться, як любите дрібні шкварочки - ріжте дрібно, у мене шматки як горобці і це дуже соковито Обсмажуємо її на сковороді до золотистої скоринки . Поки смажиться, готуємо заливку. Яйце змішуємо з борошном, молоком та сметаною. Вирішуємо до однорідності. Цибулю подрібнюємо кубиком, як тільки шкварки набудуть золотистого відтінку, прибираємо їх і на тій же сковороді обсмажуємо цибулю. Цибулю висипаємо поверх готового пшона, заливаємо заливку і добре все перемішуємо. Проварюємо все разом хвилин 5 і подаємо, виклавши шкварки поверх страви. Смачного! Як вам рецепт? Приготуєте? Для мене це виявилось неочікувано смачно! Тому і вам раджу Обовʼязково поділіться враженнями #капустарецепт #тушкованакапуста #засипанакапуста #квашенакапуста ♬ оригінальний звук - lanas_diet
Цей рецепт допоможе вам відчути автентичний смак стародавньої страви просто на вашій кухні. Вона легка в приготуванні, але її смак не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.
Читайте також:
- Тушкована капуста по-турецьки: цікавий рецепт звичної страви
- Салат з цвітної капусти на зиму: рецепт смачної консервації
- Ферментована капуста: цікавий рецепт від Євгена Клопотенка