Зірковий рецепт: яблучний пиріг від Олексія Душки

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Рецепт яблучного пирога без яєць і масла.

Ведучий Олексій Душка поділився рецептом яблучного пирога без яєць і масла, який йому розповіла бабуся.

Алексей Душка
Олексій Душка

Ведучий стверджує, що пам'ятає цей пиріг з дитинства - аромат випічки, який наповнив весь будинок і трепетне очікування смакоти... Шматочок ще теплого пирога, стаканчик холодного домашнього молока, і що ще потрібно для щастя?

"Цей пиріг – максимум неймовірно соковитої мармеладно-яблучної начинки і мінімум найтоншого тесту з хрусткою скоринкою. Ідеальне поєднання! А ще в ньому немає яєць, вершкового масла і дріжджів. Готується дуже швидко і просто. Обіцяю, що він теж стане вашим улюбленим, і рецепт ви будете передавати з покоління в покоління", - розповідає Олексій.

До речі, пиріг з яблуками – улюблений варіант ведучого, але насправді ви можете експериментувати з начинкою – неймовірно смачно виходить з абрикосами, з вишнею або просто з чорною смородиною (але тоді додайте трохи більше цукру).

Інгредієнти для тіста:

Борошно - 2 ст.

Оливкова олія без запаху (можна замінити будь-якою олією) - 0,5 ст.

Окріп - 0,5 ст.

Цукор - 2 ст. л.

Ванільний цукор - 10 г

Розпушувач - 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

Соковиті яблука - 800 г

Кориця – 0,5 ч. л.

Сік 0,5 лимона

Цукор - 6 ст. л.

Приготування:

1. Борошно просіяти з розпушувачем, змішати сухі інгредієнти, додати окріп і масло, сформувати з тіста кулю, загорнути в плівку і відкласти.

2. Яблука очистити, нарізати шматочками, збризнути лимонним соком.

3. Розкачати тісто на пергаменті, викласти яблука, посипати корицею і цукром, сформувати бортики.

«За бажанням можна зробити закритий пиріг (так начинка буде більш соковитою і мармеладною). Для цього треба розділити тісто на дві частини – велику для основи і меншу для верху. Не забудьте зробити у центрі отвір для того, щоб пиріг дихав», - додає експерт.

4. Зверху можна трохи посипати пиріг цукром, тому що тісто не дуже солодке. Можна додати кунжут або прикрасити горішками – це доповнює аромат, а додаткові текстури потішать ваші рецептори.

5. Випікати в духовці за температури 180 градусів 30-35 хвилин.

6. Подавати з кулькою ванільного морозива. Смакує як теплим, так і холодним.

Читайте також: Покроковий рецепт чізкейку від Андрія Величко

Залиште свій коментар

Вибір редакції