Як носити черевики з заклепками

Як носити черевики з заклепками

Фото: Getty Images

У поточному сезоні черевики з заклепками знову потрапили до числа актуальних тенденцій. Давно минули часи, коли взуття з цими блискучими деталями вважалося провокаційним і характерним для представників субкультур. В наші дні черевики з заклепками люблять всі: фанатки рок-н-рольного стилю взагалі без них не обходяться, а інші модниці носять це оригінальне взуття, щоб урізноманітнити свої повсякденні і вечірні вбрання.

Вибір моделі

Шкіра, ремінці і безліч заклепок – цієї зими черевики відійшли від звичних стандартів. Багато з актуальних моделей викликають асоціації з косухами, гітарами і мотоциклами. А виною всьому заклепки! Ці металеві елементи можуть мати як стриманий, так і домінувальний характер. У першому випадку дрібні заклепки розташовуються уздовж застібок-блискавок або прикрашають носки взуття, утворюючи делікатні візерунки. Черевики з такими вишуканими деталями може дозволити собі будь-яка модниця, навіть з найкласичнішим гардеробом.

Фото: Getty Images

Але коли мова заходить про рок-н-рольний стиль, заклепки втрачають свій скромний вигляд. Сріблясті або золотисті, вони покривають весь черевик блискучими розсипами або прикрашають подвійні ремінці, характерні для взуття такого типу. Великі заклепки відразу кидаються в очі на тлі темної шкіри. Зазвичай, черевики з цими деталями бувають чорного, бордового або темно-сірого кольору. Тим, хто не любить шкіряне взуття, можна вибрати інший матеріал – нубук. Це вже не рок-н-рол, а фолк: такі черевики мають більш стриманий вигляд і вирізняються теплими відтінками (хакі, світло-коричневий, каштановий). І, нарешті, не можна не згадати, що взуття з заклепками випускається як на пласкій підошві, так і на підборах.

Фото: Getty Images

Способи носіння

Якщо рок-н-рольний стиль – це ваша "фішка", впровадити черевики з заклепками в свій гардероб простіше від простого. Штучно зістарені, прикрашені дірками джинси плюс обтислий пуловер і просторий блейзер – ось ідеальне вбрання для такого взуття. Не варто оминати увагою і такий напрям рок-музики, як панк. Черевики з великими блискучими заклепками – чудове доповнення до сорочки в шотландську клітку і вузьких чорних штанів.

Фото: Getty Images

Що можна порадити тим, хто вибирає одягатися більш жіночно і гламурно? Насправді можна нічого не міняти: взуття з заклепками прекрасно підійде до вечірньої сукні, оздобленої паєтками, або до спідниці з ніжно-рожевого тюлю. Результат – ефектний контраст між рок-н-рольними черевиками і вишуканим одягом. Маленьке чорне плаття теж без проблем поєднується з таким взуттям.

І хто сказав, що черевики з заклепками не можуть бути романтичними? Довга сукня в богемному стилі – ось і все, що потрібно, щоб пом'якшити їх суворий характер. Як верхній одяг тут підійде шкіряна куртка-косуха, яка додасть цьому романтичному вбранню легкого відтінку готики.

Ганна Гоголєва

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Що з чим носити
Наступна публікація