Чому діти, з якими граються батьки — щасливіші та успішніші. Дослідження компанії Lego® Новини компаній

Чому діти, з якими граються батьки — щасливіші та успішніші. Дослідження компанії Lego®

Майбутнє твоїх дітей закладається ще у дитинстві, і ти маєш на це прямий вплив.

Робота, побут, проблеми — все це першочергове для дорослого життя, тому ігри з малечею здаються нам другорядними та непотрібними. 

Майже третина сімей проводять разом менше 5 годин на тиждень. Кожна десята грається разом менше двох годин. Багатьом важко знайти час для гри через напружений графік: як батьків, так і дітей.

Деякі батьки також визнають, що часто відволікаються на роботу чи інші справи через гаджети: ноутбуки та смартфони.

Ми дійсно працюємо для того, щоб забезпечити базові потреби, що має подарувати нам щастя та комфорт. А навчання дітей куди важливіше за якісь ігри. Та чи так це насправді? 

Чому гра важлива

Дослідження феномена гри від LEGO® Play Well, у якому взяли участь 13 000 батьків та дітей з 9 країн, довело прямий зв'язок між спільною грою та щастям у сім'ї. 9 з 10 сімей, які грають разом 5 годин на тиждень або більше, кажуть, що вони щасливі. А от серед тих, хто грає менше 5 годин на тиждень, лише 7 з 10 говорять, що вони задоволені.

Майже всі діти, які брали участь у дослідженні, розказали, що гра робить їх щасливішими і допомагає їм розслабитися після довгого дня в школі. Також вони розповіли, що краще навчаються, коли навчання нагадує гру. Отже, ігровий процес — один з найлегших способів заохотити дитину до навчання і розвитку, заклавши в ній вагомий фундамент для майбутніх успіхів у дорослому житті.

Згідно з дослідженням, гра має вирішальне значення для добробуту та розвитку дитини: вона зміцнює впевненість у собі, збільшує цікавість до навколишнього світу і вчить вирішувати проблеми. Завдяки грі діти перестають боятися помилок, вчаться ставити питання, в них розвивається емпатія.

При цьому, щастя від сімейної гри відчувають і самі дорослі. Так, дослідження показало, що спільна гра дозволяє батькам краще пізнати свою дитину, добре впливає на їхнє самопочуття, допомагає розслабитися, покращує комунікацію в родині і будує міцніші сімейні зв'язки.

Більшість дорослих визнала: спільні ігри розвивають комунікативність та творчість. 

В які ігри гратися з дитиною

Для розвитку дитини, який впливатиме на її майбутнє, не так важливо у що грати, як необхідна саме сімейна гра. Місія LEGO® - надихати і розвивати будівельників майбутнього за допомогою сили гри, саме тому набори LEGO® різноманітні, розраховані на різні вікові категорії та уподобання, а створити з кубиків набору можна взагалі будь-що.

Фантазія не обмежується нічим, у спільній грі з батьками можна створити щось дійсно неймовірне — це допоможе дітям розвинути уяву, моторику та, що надзвичайно важливо, повірити у власні сили. Адже творчість — це основа успіху в будь-якій професії.

Плануй сімейний день з дитиною так, щоб разом погратися та сконструювати щось зовсім нове. На власному досвіді ти зможеш впевнитися, наскільки сімейна гра робить усіх щасливішими, віддаляючи на другий план усі побутові дрібниці.

Наступна публікація