Просто неба: на День Незалежності України відбудеться концерт класичної музики

Просто неба: на День Незалежності України відбудеться концерт класичної музики

Пресслужба

На День Незалежності відбудеться всеукраїнська акція, в рамках якої будуть транслювати виступи колективів і оркестрів класичної музики в Україні.

У День Незалежності України,  24 серпня, у Києві, в парку Тараса Шевченка, відбудеться безкоштовний концерт класичної музики за участю українських колективів та композиторів.

Захід – це культурна ініціатива Сlassic Picnic від благодійного фонду Марії Дідковської "Відкрита музика міста".

Концерт буде доступний водночас онлайн і офлайн. 

"Про культуру потрібно говорити та просувати її у суспільстві, навіть в пандемічні часи. Тож ми зуміли адаптуватися до нової реальності й вигадати максимально гнучкий формат, що дозволить усім охочим насолодитися дійсно якісною музикою як просто неба, так і вдома", – сказала Марія Дідковська. 

Пресслужба

Наразі в різних куточках України під керівництвом режисерки Олени Савчук відбуваються записи концертів відомих музичних колективів, що транслюватимуться в День Незалежності на офіційній Facebook сторінці Classic Picnic та офлайн – на великому екрані в парку Тараса Шевченка (з дотриманням маскового режиму і на безпечній дистанції).  

Пресслужба

До ініціативи вже долучилися колективи із Києва, Львова, Харкова і Одеси. Справжні віртуози продемонструють, як звучить Україна.

Цього дня виступлять Національна заслужена академічна капела  України "Думка", Національний  академічний симфонічний оркестр України, Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В.Лисенка, Львівська національна філармонія, Академічний камерний оркестр "Віртуози Львова", Національний одеський філармонічний оркестр.

Пресслужба

Офіційні хештеги заходу: #classicpicnic #вірускласики #звучизмістом #слухайсерцем #хайзвучитьукраїна #ОдаНезалаженості #класікпікнік

Повʼязані теми:

Наступна публікація