Висока мода і естетика Києва 30-х років: Жан Гріцфельдт прийняв участь у створенні fashion-фільму

Висока мода і естетика Києва 30-х років: Жан Гріцфельдт прийняв участь у створенні fashion-фільму

Пресслужба

Картина присвячена колекціям Жана Гріцфельдта та історичному Києву.

Дизайнер Жан Гріцфельдт і режисер Тарас Голубков презентували тизер своєї колаборації - fashion-фільму Code:Kyiv.

Цей фільм є зрізом усього творчого шляху Гріцфельдта і переосмисленням його колекцій крізь естетику булгаковського Києва.

Пресслужба

Code:Kyiv – це містична fashion-новела, яка поєднує в собі вінтажну стилістику Києва 30-х років і високу моду. Стрічка розкриває культурний код міста з його літераторами, історією, естетикою та містичними подіями.

Пресслужба
Пресслужба

Героями fashion-фільму стали письменники, які колись жили та творили в столиці: Булгаков, Шевченко, Сковорода і Гоголь.

У картині з'являться такі локації, як Національний художній музей, музей Булгакова, Андріївський узвіз та Музей-майстерню Зноби-Голембієвських.

"Під час навчання у видавничо-поліграфічному інституті я багато малював це місто на планерах: Лавра, Софіївський собор, подільські вулиці, Будинок з химерами Городецького, замальовки людей в парках. Згусток цієї енергії в мені залишився і мені завжди хотілося говорити про це місто таким, яким я його знаю. Не в пострадянській стилістиці, яку ми часто бачимо в західних кліпах, а в контексті вінтажного міського життя 30-х років, його архітектури та естетики. Про той Київ, в якому Гумільов зробив пропозицію Анні Ахматовій, в якому задовго до цього творив Шевченко і в якому живемо і створюємо сьогодні ми з вами", – поділився режисер Тарас Голубков.

Пресслужба
Пресслужба

"Відео продовжує історію, показану в моїй колекції Love Kyiv. У ній я говорю про Київ і про людей, які тут живуть. Code:Kyiv – не просто кампейн. Це fashion-фільм про мій шлях як дизайнера в контексті естетики рідного міста, його місць сили, подій і значущих особистостей", – прокоментував Жан Гріцфельдт.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Мода сезона весна-лето 2017
Наступна публікація