А чому не дотримуються жалоби: королівські родичі нідерландської принцеси Марії-Христини на церемонії прощання

А чому не дотримуються жалоби: королівські родичі нідерландської принцеси Марії-Христини на церемонії прощання

Принц Костянтин з дружиною Лорентін / Фото: Getty Images

У Гаазі сьогодні відбулася церемонія прощання з нідерландською принцесою Марією-Христиною.

Члени королівської сім'ї зібралися разом, щоб віддати данину поваги і пам'яті своїй родичці. На церемонії прощання були присутні її сестри - принцеса Беатрікс і принцеса Ірен, королева Максима, дружина короля Віллема Олександра, принц Костянтин з дружиною Лорентін та інші члени родини.

Принц Костянтин з дружиною Лорентін / Фото: Getty Images

Принцеса Марія-Христина була наймолодшою серед трьох дочок королеви Юліани і принца Бернарда. Коли її мати носила її під серцем, то захворіла краснухою, це вплинуло на зір майбутньої принцеси і вона все життя мала з ним проблеми. Принцеса свідомо відмовилася від права на престол і воліла жити своїм життям, займаючись творчістю. На першому місці у неї була сім'я (у принцеси залишилося троє дітей – двоє синів Бернардо і Ніколас і дочка Юліана). З чоловіком Христина була розлучена.

Принцеса Марія-Христина Нідерландська / Фото: Getty Images

Кілька днів тому тіло принцеси перенесли у садовий павільйон Фагеля на території палацу Нордейнд в Гаазі. Сьогодні перед церемонією кремації з принцесою попрощалися найближчі її родичі. Це перший випадок кремації в королівській сім'ї Нідерландів.

Принцеса Беатрікс і принцеса Ірена / Фото: Getty Images

Цікаво, що всі члени сімейства на прощання приїхали в досить яскравому вбранні, хоча зазвичай прийнято дотримуватися жалоби. Можливо, саме такою була остання воля принцеси?

Королева Максима / Фото: Getty Images

Повʼязані теми:

Наступна публікація