Благодійний аукціон на підтримку України: у Каннах пішли з молотка картини художника Івана Марчука

Благодійний аукціон на підтримку України: у Каннах пішли з молотка картини художника Івана Марчука

Іван Марчук / Фото: УНІАН

У Каннах під час кінофестивалю провели благодійний вечір на підтримку українського кіно.

Скільки вдалося зібрати та хто прийшов підтримати Україну, розповіла кореспондентка ТСН Валерія Ковалінська.

Гості на Каннському кінофестивалі відвідали аукціон, де змагалися за розкадровки до стрічки "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова та картини Івана Марчука. Художник розповів, що під час війни виїхав з Києва до Відня евакуаційним потягом.

"Що можна взяти за пів години, розумієте? Багато чого просто полишив і взяв під руки шо можна підняти невелике", - говорить художник. "У Відні я не малюю Україну. У Відні я зараз почав новий стиль. 15-й стиль, 15 технологію я придумав, роблю невеликі картини аквареллю, бо я ще не маю майстерні", - розповів Марчук.

Іван Марчук, фото: ТСН.ua

У Каннах в історичній будівлі - віллі Ротшильда - влаштували благодійний вечір на підтримку українського кіно. Ведучі заходу - Катерина Осадча та Юрій Горбунов.

"Цього року в Каннах надзвичайно важливо привертати увагу до проблем України, до тієї жахливої війни.  До злочинів російської армії в Україні. Тому що як ми знаємо на Каннському фестивалі трошечки ліберазують російську культуру і ось такі заходи дуже потрібні для того, щоб ще раз сказати про те, що відбувається в нашій країні", - розказує ведуча Катерина Осадча.

 Її чоловік Юрій Горбунов додає: "Будуть збиратися кошти на підтримку тих кінематографістів, які зараз на фронті, це кошти для підтримки українського кіно, яке як і більшість сфер в нашій країні страждає".

Катя Осадча і Юрій Горбунов, фото: ТСН.ua

Серед гостей - українська супермодель Аліна Байкова, яка спеціально приїхала з США на кінофестиваль. Днями вона виходила на червону доріжку у яскравій сукні та з прапорцем України в руках.

Аліна Байкова / Фото: Getty Images

Також серед гостей дизайнерка зі Львова Олена Даць, прима-балерина Христина Шишпор, режисерка Антоніна Ноябрьова, дипломати та чиновники – консул України у Франції та заступник мера Канн.

Дизайнерка Олена Даць, фото: ТСН.ua

 Розважав гостей аукціона гурт KAZKA. Вокалістка Олександра Заріцька розповіла, що наразі їй дуже важко співати.

"Дуже важко співати, дуже важко танцювати, але ти мусиш це робити для того, щоб показати, яка Україна класна", - говорить співачка.

Картини видатного художника Івана Марчука до свого майбутнього будинку придбав бізнесмен із Харкова. За вечір вдалося зібрати 50 тисяч євро. Ведучий Юрій Горбунов завершив вечір словами:

"Перемога зовсім скоро. Слава Україні! Героям Слава! Дякуємо всім вам".

Фото: ТСН.ua

Читайте також:

У Каннах на тихому аукціоні продали картину Івана Марчука: підтримка українського кіно

У Каннах на тихому аукціоні продали картину Івана Марчука: підтримка українського кіно

Повʼязані теми:

Наступна публікація