Чому королева Єлизавета II святкує день народження двічі

Чому королева Єлизавета II святкує день народження двічі

Королева Єлизавета II / Фото: Associated Press

Фактичний день народження монархині – 21 квітня, а святкує вона його в першу суботу червня.

Так склалася традиція, що день свого народження королева Єлизавета II проводить усамітнено, зі своєю родиною та близькими.

А ось публічно це свято відзначають усією Британією в першу суботу червня. Цього року це святкування співпадає ще й із вихідними на честь платинового ювілею монархині. Найближчі члени сім'ї Єлизавети збираються на балконі Букінгемського палацу подивитися парад Trooping the Colour. Саме в цьому і криється справжня причина того, чому день народження святкується двічі.

Королева Єлизавета II із сім'єю на балконі / Фото: Associated Press

Традиція походить від короля Георга II, який 1748 року поєднав щорічний літній військовий марш зі святкуванням свого дня народження, хоча народився він у жовтні. Відтоді правлячий монарх має можливість святкувати офіційний день народження влітку, тому що літо – ідеальний час для проведення параду.

Парад на честь королеви Єлизавети ІІ / Фото: Associated Press

Коли син королеви – принц Чарльз – зійде на трон, він, найімовірніше, також перейме цю традицію, адже його день народження у листопаді – не найкращий час для параду.

А ось принц Вільям народився 21 червня, це ідеальний час, щоб поєднати два свята – приватний день народження та масштабний парад.

Принц Чарльз та принц Вільям / Фото: Getty Images

Нагадаємо, у Нідерландах день народження монарха святкують також дуже масштабно, це свято має статус національного дня і проходить щороку 27 квітня.

Читайте також:

Єлизавета II стала першою британською монархинею, яка править 70 років | Новини світу

Єлизавета II стала першою британською монархинею, яка править 70 років | Новини світу

Повʼязані теми:

Наступна публікація