День короля в Нідерландах: монарша родина на урочистих заходах

День короля в Нідерландах: монарша родина на урочистих заходах

Нідерландська королівська сім'я / Фото: Getty Images

27 квітня в Нідерландах відгримів День короля. Члени королівської сім'ї були присутні на урочистих заходах.

День короля або День королеви (до Віллема-Олександра в Нідерландах правили королеви ) — національне свято, яке святкують в Нідерландах, на Арубі, Кюрасао і Сінт-Мартені 27 квітня. Якщо цей день припадає на неділю, то святкування переноситься на 26 квітня.

49-річна королева Максима з'явилася перед камерами в дуже гарній сукні кольору морської хвилі із гірчичним вкрапленням. Вбрання було з об'ємними рукавами, а в тон до нього були підібрані пальто, клатч, головний убір і навіть туфлі на підборах. Свій бездоганний лук Її Величність доповнила золотими браслетами і каблучкою, перлинними сережками і макіяжем в натуральних відтінках.

Нідерландська королівська сім'я / Фото: Getty Images

Глава сімейства король Віллем-Олександр був одягнений в синій смугастий костюм, білу сорочку і фіолетову краватку.

Не менш яскравими були і три доньки королівського подружжя. Принцеса Катаріна-Амалія була одягнена в блакитну сорочку з поясом на талії і тепле пальто в тон. В руках у Катаріни-Амалії був смарагдовий клатч зі зміїної шкіри. Також принцеса одягла прикраси з блакитними камінням: сережки-підвіски і підвіску на шиї у формі серця. Макіяж очей дівчина зробила досить виразним, а ще нафарбувала нігті яскраво-бордовим лаком.

Нідерландська королівська сім'я / Фото: Getty Images

Молодша сестра принцеса Алексія була в синій сукні-сорочці і теракотовому пальті, а також коричневих босоніжках на платформі. А наймолодша принцеса Аріана одягла бежеву сукню і болеро, в поєднанні з чорними босоніжками.

Королівська родина зробила кілька сімейних фотографій. День короля - свято, пов'язане з днем народження монарха, розглядається також як день національної єдності і солідарності. Нідерландці одягають цього дня одяг помаранчевого кольору, який є фамільним для Оранської династії.

Нідерландська королівська сім'я / Фото: Getty Images

Читайте також: Ідеальний лук: королева Максима в асиметричній сукні та у високих чоботях приїхала на захід

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Новини королівських родин
Наступна публікація