Хочуть незалежності: п'ять можливих причин скандальної заяви герцога і герцогині Сассекських

Хочуть незалежності: п'ять можливих причин скандальної заяви герцога і герцогині Сассекських

Принц Гаррі і герцогиня Меган / Фото: Associated Press

Після скандальної заяви принца Гаррі та його дружини Меган про те, що вони складають з себе королівські повноваження, багато ЗМІ почали міркувати, що ж призвело пару до такого рішення.

Пара оголосила про бажання отримати фінансову незалежність, що ж це означає? Відтоді, як Меган стала законною дружиною принца Гаррі (їхнє весілля відбулося в травні 2018 року) 95% коштів на їхнє утримання було виділено батьком Гаррі – принцом Вельським Чарльзом, які він отримав від герцогства Корнуолл. Решта 5% на їхнє фінансування були надані Суверенним грантом. Це механізм фінансування монархії, він покриває роботу королівської сім'ї на підтримку Її Величності королеви. До нього входять витрати на утримання офіційних резиденцій, а також робочих місць. Кажучи простими словами, гроші на всі особисті витрати Сассекси отримують від батька Гаррі – принца Чарльза. Але, у зв'язку з тим, що своє рішення Меган і Гаррі прийняли потай від королівської сім'ї, чим привели в лють королеву Єлизавету II, чи продовжитися це фінансування – запитання?

Герцогиня Сассекська і принц Гаррі з королевою Єлизаветою II / Фото: Associated Press

Але, пропустимо момент фінансів і поговоримо про причини. Що ж призвело Меган і Гарі до прийняття такого рішення.

Конфлікт з пресою? Цілком ймовірно. Принц Гаррі від самого початку їхніх стосунків з Меган виступав на її захист, випускав заяви і звертався з проханнями до журналістів не переслідувати її та її сім'ю. Підтримував Гаррі і старший брат Вільям. До речі, в той час (2016 рік) між братами були ще хороші стосунки. А в нещодавньому інтерв'ю після туру Південною Африкою принц Гаррі таки зізнався, що зараз вони з Вільямом "по різні боки барикад" хоча як і раніше залишаються братами.

Принц Вільям, герцогиня Кейт і принц Гаррі / Фото: Associated Press

Конфлікт з королевою Єлизаветою? Всім здавалося, що від першої зустрічі Меган і Єлизавети II (коли Її Величність запросила Меган Маркл на чай до резиденції в Балморалі) майбутня герцогиня справила на її гарне враження. Принцу Гаррі вдалося тоді з легкістю отримати дозвіл бабусі на шлюб з голлівудською акторкою, яка, до того ж, раніше була одружена та розлучена. Однак левиця за натурою (і за гороскопом) герцогиня Меган не тільки знайшла спільну мову з монархом, але швидко зрозуміла, якого життя хоче після заміжжя і доклала всіх зусиль, щоб отримати бажане (тобто незалежність). Про те, що у принца і його дружини інші плани на життя було зрозуміло ще в травні 2019 року, після народження їхнього первістка Арчі, коли пара відмовилася від будь-яких титулів для свого сина.

Конфлікт з Кембриджами? В цій гілці їхніх стосунків все теж дуже цікаво. Відтоді, як герцогиня Меган офіційно стала нареченою принца Гаррі, її стали порівнювати з герцогинею Кембриджською Кетрін. Порівнювали все, від образів для світських заходів, до стосунків з королевою. Часто писали про ворожнечу двох герцогинь, але незважаючи на всі ці чутки Кейт і Меган періодично виходили в світ разом. Про те, подруги вони або вороги ми запитували навіть астропсихолога і розповідали вам ось в цьому матеріалі.

Кембриджі і Сассекси / Фото: Associated Press

Акторська кар'єра Меган? Всі ми пам'ятаємо, що заради принца Гаррі Меган пожертвувала своєю успішною на той момент акторською кар'єрою. Того року Маркл знімалася в серіалі "Форс-мажори", який приніс їй хороший дохід і популярність. Але заради кохання до принца майбутня герцогиня все це кинула. Можливо, вона хоче повернутися на знімальний майданчик? Адже у своїй заяві пара чітко зазначила про те, що вони хочуть не просто стати фінансово незалежними від королівської сім'ї, але й заробляти, як це роблять, наприклад двоюрідні сестри принца Гаррі – принцеси Йоркські Євгенія і Беатріс. Так чи повернеться Меган в кіно? І чи піде працювати принц Гаррі? Чи все ж такі сміливі заяви вони роблять розуміючи, що основний потік фінансів продовжить надходити від принца Вельського?

Принц Гаррі і герцогиня Меган / Фото: Associated Press

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Стиль королеви Єлизавети II
Наступна публікація