Хто ефектніший: битва образів королев, принцес і перших леді на інтронізації імператора Японії

Хто ефектніший: битва образів королев, принцес і перших леді на інтронізації імператора Японії

Гості урочистої церемонії підбирали вбрання згідно з дрескодом white tie.

Сьогодні в Японії відбулася церемонія інтронізації імператора Нарухіто. Він став 126-м імператором на престолі.

На захід приїхало понад 2000 іноземних гостей з більш ніж 180 країн. Крім того, були присутні члени родини імператора.

Все було розкішно, яскраво та урочисто. Для гостей був встановлений дрес-код white tie, тому кожна королева, принцеса або перша леді ретельно продумала свій образ. Пропонуємо їх оцінити і обрати найкращий.

Королева Іспанії Летиція з'явилася на церемонії у довгій зеленій сукні з красивим квітковим принтом і широким салатовим поясом на талії. На голові у неї був оксамитовий обідок бузкового кольору, на шиї сяяло кольє з дорогоцінних каменів, у вухах були коштовні сережки з цього самого гарнітура і браслет на зап'ясті. Свій аутфіт Її Величність доповнила нюдовим клатчем і макіяжем, виконаним у нюдових відтінках.

Королева Летиція і король Філіпп VI / Фото: Getty Images

Королева Нідерландів Максима прибула на урочисту церемонію у сірій сукні з квітковим драпіруванням і цікавим головним убором з величезною сірою квіткою на голові. Шию королеви прикрашало намисто з каменів, а у вухах у неї були масивні сережки з дорогоцінним камінням. Сірі рукавички і мініатюрний сірий клатч зі стразами завершили образ Її Величності. Волосся вона зібрала у вечірню зачіску і зробила макіяж, в якому підкреслила красу своїх очей.

Королева Максима і король Віллем-Олександр / Фото: Getty Images

Бельгійська королева Матильда обрала для свого аутфіта сукню ніжно-рожевого кольору з накидкою і мініатюрним капелюхом. До образу були підібрані також клатч в тон і сережки-підвіски з перловим камінням. В макіяжі Її Величність зробила акцент на очах, які підвела чорним олівцем, а на губи нанесла напівпрозорий рожевий блиск.

Королева Матильда і король Філіп / Фото: Getty Images

Королева Бутану Джецун вбралася у різнобарвний традиційний костюм, в якому переважали помаранчеві та персикові відтінки, з квітами на манжетах. На плечах у неї був червоний довгих шарф з квітковим принтом. Свій образ вона доповнила намистом в тон, лаконічними сережками, елегантною зачіскою з пучком ззаду і ніжним макіяжем.

Король і королева Бутану / Фото: Getty Images

Шведська кронпринцеса Вікторія сяяла у красивій сукні насиченого кольору індиго, яка добре сиділа на її фігурі. До неї Вікторія підібрала аксесуари в тон – капелюх цікавого фасону, клатч і рукавички. А також одягла сережки-кружечки, зібрала волосся в пучок і зробила максимально природний макіяж.

Кронпринцеса Вікторія і король Карл Густав / Фото: Getty Images

Датська кронпринцеса Мері приїхала у сукні лаконічного крою від Будинку Valentino і капелюсі з квіткою. Також образ принцеси доповнював клатч Hugo Boss і розкішне кольє з рубінами, в тандемі з яким йшли браслет, сережки і каблучка. На зап'ясті сяяло кілька браслетів, один з яких був від Cartier. Вишукана зачіска і гарний макіяж завершували лук Її Королівської Високості

Кронпринцеса Мері та кронпринц Фредерік / Фото: Getty Images

Перша леді України Олена Зеленська з'явилася на інтронізації в елегантній ніжно-лимонній сукні з розрізом та декоративними ґудзиками на рукавах, яка прекрасно підкреслила її струнку фігуру. Її аутфіт доповнили бежеві туфлі на невисокій шпильці і маленький золотистий клатч. Ще Олена поєднала вбрання з прозорими рукавичками, розшитими камінням. Волосся вона зібрала в акуратний пучок, зробила ніжний макіяж, а вуха прикрасила сережками-гвоздиками.

Володимир і Олена Зеленські / Фото: Getty Images

Перша леді Польщі Агата Корнхаузер-Дуда зробила ставку на романтичну пудрову сукню, поверх якої одягла сріблясте літнє пальто з пудровим поясом. До вбрання вона підібрала туфлі на шпильці сріблястого кольору і пудровий клатч. Укладка, легкий макіяж і сережки-гвоздики завершили її гарний образ.

Агата Корнхаузер-Дуда / Фото: Getty Images

Господиня заходу - дружина імператора - 55-річна імператриця Масако, з'явилася на церемонії у розкішному традиційному багатошаровому вбранні різних відтінків. У руці вона тримала строкате віяло. Образ Її Імператорської Величності доповнила складна об'ємна зачіска з пучками, прикрашена гребенем і золотим аксесуаром. Макіяж був легким: повіки вона підкреслила чорним олівцем, нафарбувала брови і нанесла на губи ніжно-рожеву помаду.

Імператриця Масако / Фото: Getty Images

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Образи політикинь і перших леді
Наступна публікація