Назвали на його честь: королеві подарували новий сорт троянд до 100-річчя принца Філіпа

Назвали на його честь: королеві подарували новий сорт троянд до 100-річчя принца Філіпа

Королева Єлизавета II / Фото: Getty Images

Королеві Великої Британії піднесли зворушливий подарунок, який буде нагадувати їй про чоловіка.

10 червня чоловікові королеви Великої Британії Єлизавети II принцу Філіпу, герцогу Единбурзькому, виповнилося б 100 років, але, на жаль, він не дожив до цієї круглої дати лише кілька місяців.

На честь його дня народження організацією Harkness Roses був виведений новий кущовий сорт троянди, який назвали на честь принца Філіпа — "Троянда герцога Единбурзького". Рослину королеві піднесли минулого тижня, а знімками з камерного заходу члени королівської сім'ї вирішили поділиться у день народження принца.

Королева Єлизавета II / Фото: Getty Images

Квітку висадили в саду біля східної тераси так, щоб її добре було видно з вікон апартаментів королеви. Цей подарунок королеві підніс президент Королівського садівницького товариства Кіт Від. Роза має темно-рожевий практично малиновий колір і відрізняється привабливими махровими квітками із світлими вкрапленнями, зібраними у великі грона.

Троянда герцога Единбурзького / Фото: Getty Images

Частина коштів від продажу кожної троянди підуть до фонду "Жива спадщина герцога Единбурзького", який він заснував 1956 року.

Для настільки зворушливого заходу королева вибрала легку блакитну сукню в білі квіти, яку поєднала з чорними туфлями і кардиганом молочного кольору. З аксесуарів монархиня вирішила обрати перлову нитку, пару лаконічних перлинних сережок, наручний годинниках і сонцезахисні окуляри. На її безіменному пальці була обручка.

Королева Єлизавета II / Фото: Getty Images

Нагадаємо, що принц Філіп помер 9 квітня у Віндзорському замку. За два місяці до смерті він лікувався в лікарні, а також йому зробили операцію на серці, однак причиною смерті чоловіка королеви вказали старість.

Королева Єлизавета II і принц Філіпп, червень 2020 року / Фото: Getty Images

Читайте також: Операція "Лондонський міст": що буде після смерті королеви Єлизавети II

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Стиль королеви Єлизавети II
Наступна публікація