Колишній королівський шефкухар Даррен Макгрейді розкрив секрет улюбленого частування покійної королеви Єлизавети II.
Її Величність любила пообідній чай із булочками, джемом та збитими вершками, і роками не зраджувала цій звичці.
У своїй книжці "Їжа по-королівськи: рецепти та спогади з палацової кухні" шеф розповів, що Єлизавета II "завжди пила пообідній чай, де б вона не перебувала".
"Ми прилетіли до Австралії і знаходилися на королівській яхті. Було п'ять годин ранку, але для королеви це було п'ять годин вечора, тому моїм першим завданням було приготувати булочки", — згадує Даррен, пише express.co.uk.
Пообідній чай – британська традиція, яка налічує сотні років. Зазвичай він включає сендвічі, тістечка, випічку і булочки з джемом і вершками. Пообідній чай часто подають у вишуканому фарфоровому посуді між 15:00 та 17:00, але багато британців віддають перевагу йому лише для особливих випадків.
Однією з останніх появ покійної королеви на телебаченні був виступ Єлизавети II, коли вона пила денний чай з ведмедиком Паддінгтоном у скетчі, показаному на концерті Platinum Jubilee, в якому монархиня дістала зі своєї сумочки сендвіч з мармеладом.
Раніше ми вже розповідали, що любила їсти на сніданок королева Єлизавета II.
Читайте також:
- Названо дві звички короля Чарльза, заради яких він пропускає обід
- Вона не вибаглива: названа одна з улюблених страв королеви Камілли
- Як покійна королева: принцеса Кейт показала, як вміє керувати автомобілем на механіці