Оце поворот: іспанський король, тесть королеви Летиції, втік з країни

Оце поворот: іспанський король, тесть королеви Летиції, втік з країни

Королева Летиція, король Філіп VI і Хуан Карлос I / Фото: Getty Images

В Іспанському королівстві розгорівся новий скандал.

Колишній король Іспанії Хуан Карлос I - батько короля, який править зараз Філіпа VI, вирішив покинути країну, щоб захистити монархію від звинувачень в корупції проти нього. Іспанські ЗМІ повідомляють, що Хуан Карлос, що зберіг титул почесного короля Іспанії після свого зречення 2014 року, поїхав до Домініканської Республіки, хоча офіційні джерела не підтверджують це.

Прокурори в Женеві і Мадриді вивчають офшорні рахунки і можливі хабара, хоча Хуан Карлос формально не розслідується в жодній із цих країн. Його адвокат заявив в понеділок, що Хуан Карлос "залишиться в розпорядженні прокуратури". Екскороль відмовився коментувати звинувачення в корупції, пише Daily Mail.

Хуан Карлос I / Фото: Getty Images

Нагадаємо, раніше король Філіп VI відмовився від спадщини свого батька, колишнього короля Іспанії Хуана Карлоса I. Монархи намагаються впоратися з великим фінансовим скандалом, в який виявилися вплутані як Філіп так і його 82-річний батько.

Преса називає короля Філіпа VI бенефіціаром передбачуваного офшорного фонду, створеного його батьком 2008 року для отримання десятків мільйонів євро з Саудівської Аравії. Іспанська королівська сім'я вже дала офіційні пояснення, а король Філіп VI ухвалив рішення відмовитися від спадщини, що дісталася йому від батька.

Королева Летиція, король Філіп VI і Хуан Карлос I / Фото: Getty Images

Політичні аналітики обговорюють цю новину не перший день. Один з них сказав таке: "У Біблії є приказка, що батько не буде відповідати за гріхи сина, а син не буде відповідати за гріхи батька, і це дуже добре пояснює, що думають іспанці". Деякі політичні діячі називають Хуан Карлоса боягузом, також вважають, що становище іспанської монархії зараз слабке.

Хуан Карлос I і його дружина королева Софія / Фото: Getty Images

Читайте також: Які гарні: іспанські монархи представили серію нових портретних фотографій

Повʼязані теми:

Наступна публікація