Помер креативний директор Chanel - Карл Лагерфельд

Помер креативний директор Chanel - Карл Лагерфельд

Карл Лагерфельд / Фото: Associated Press

Легендарний кютюрье помер на 85 році життя.

Як повідомляє французьке видання Figaro протягом декількох тижнів дизайнер почувався погано, а у вівторок в ніч був госпіталізований в клініку. Там він і помер. Поки що ніяких подробиць смерті кутюр'є немає.

Карл Лагерфельд / Фото: Associated Press

Карл Лагерфельд народився 10 вересня 1933 року в Гамбурзі, але сам стверджував, що з'явився на світ у 1938 році. У 1952 році переїхав до Парижа, де навчався в школі при Синдикаті високої моди. У 1955 році отримав I премію за дизайн пальта в конкурсі, який організував Міжнародний секретаріат вовни. Потім став асистентом П'єра Бальмена, з яким працював до 1958 року.

В 1983 році став креативним директором будинку Chanel.

До слова, на фешн-показі Chanel Metiers d'Art 2018/19 в Музеї мистецтв Метрополітен в Нью-Йорку Лагерфельд вже мав не дуже хороший вигляд, на це багато хто звернув увагу.

Карл Лагерфельд / Фото: Associated Press

Сам на себе модельєр був не схожий і на показі Chanel під час Паризького тижня моди у жовтні минулого року. Уже тоді він помітно набрав вагу, замість темних окулярів одягнув оптичні і відростив бороду.

Лагерфельд був великим книголюбом, володів особистою бібліотекою в 300 тисяч томів і дуже любив читати. Вів досить закритий спосіб життя, ніколи не був одружений, після смерті його супутника Жака де Башера в 1989 році жив один. У 2010 році Карл Лагерфельд отримав орден Почесного Легіону за внесок у культуру і мистецтво.

Повʼязані теми:

Наступна публікація