Принцеси Беатріс і Євгенія порушили королівський дрескод на похороні принца Філіпа

Принцеси Беатріс і Євгенія порушили королівський дрескод на похороні принца Філіпа

принцеса Євгенія / Фото: Associated Press

Схоже, що в королівському протоколі нові поправки.

17 квітня в британській королівській сім'ї відбувся перший масштабний похорон після смерті королеви-матері 2002 року. На церемонію поховання 99-річного принца Філіпа було запрошено 30 найближчих родичів сім'ї.

І, як це заведено, вся королівська родина дотримувалася строгого дрескоду. Але в кожному правилі бувають винятки і перед похороном принца Філіпа було вирішено, що чоловіки прийдуть на службу не у військовій формі, а в костюмах, щоб не викликати зайвий інтерес преси до принца Гаррі, який не зміг би одягнути свій мундир, і принц Ендрю, який був змушений залишити виконання офіційних обов'язків через скандал.

Фото: Getty Images

Схоже, що правила були не настільки суворими і для жінок, адже дві онуки королеви прийшли до каплиці Святого Георгія з голими ногами. Традиційно на подібних заходах жінки, згідно з королівським протоколом, повинні бути в чорних колготах. Герцогиня Кетрін та інші члени сім'ї цього правила дотрималися.

принцеса Євгенія / Фото: Associated Press
Принцеса Беатріс і Едоардо Мопеллі-Моцці / Фото: Associated Press

Кожна нова трагедія вносить до королівського дрескоду свої корективи, трохи його пом'якшуючи і роблячи більш різноманітним. Так на похороні короля Георга VI королева-мати, Єлизавета II і принцеса Маргарет носили чорну вуаль, а ось на похороні герцога Віндзорського 1972 року королівська сім'я утримувалася від носіння вуалі. Її одягла лише убита горем Волліс Сімпсон.

Похорон герцога Віндзорського. Королева Єлизавета II, герцогиня Віндзорська і принц Філіп / Фото: Associated Press

Також відзначилася оригінальністю і принцеса Діана, коли 1982 року одягла на похорон принцеси Монако Грейс капелюшок із блискітками.

Принцеса Діана на похоронах принцеси Монако Грейс в 1982 році / Фото: Associated Press

Тому, як бачимо, навіть найсуворіший королівський протокол іноді змінюється і дозволяє одягатися в ногу з часом.

Читайте також: Герцогиня Кембриджська одягла на похорон принца Філіпа прикраса, які носила принцеса Діана

Повʼязані теми:

Наступна публікація