Прощання з Філіпом: сльози Чарльза, стійкість духу Єлизавети II і принцеси Анни, та возз'єднання Вільяма і Гаррі

Прощання з Філіпом: сльози Чарльза, стійкість духу Єлизавети II і принцеси Анни, та возз'єднання Вільяма і Гаррі

Прощання з принцом Філіпом / Фото: Associated Press

Діти королеви Єлизавети II і принца Філіпа сьогодні в повному складі були присутні на церемонії прощання з герцогом Единбурзьким.

Служба в каплиці Святого Георгія завершилася, Її Величність королева Єлизавета II покинула каплицю і вирушила, ймовірно, до Віндзорського замку. Вона трималася перед камерами і людьми, і не зронила сльози. Чого не скажеш про її старшого сина і головного спадкоємця престолу — принца Чарльза.

принц Чарльз / Фото: Getty Images

Принц Філіп називав свого сина надмірно романтичним і емоційним. Він би анітрохи не здивувався, побачивши сльози в його очах. А ось улюблениця Філіпа — дочка принцеса Анна — трималася стійко. Вона була одягнена в чорне пальто і крислатий капелюх з вуаллю, з хусткою на шиї і медалями на грудях. Золоті сережки з перлинним камінням виблискували в її вухах, а на губах була червона помада. Сила духу принцеси захоплює.

принцеса Анна / Фото: Getty Images
Всі діти принца Філіпа / Фото: Getty Images

Приємно було побачити, що принц Гаррі, який прилетів на похорон з США, залишивши там вагітну дружину Меган, спілкувався після церемонії зі старшим братом Вільямом і його дружиною Кетрін. Як в старі добрі часи ця трійця йшла разом. Герцог Единбурзький, який вважав, що Гаррі і Меган зробили велику дурницю, давши інтерв'ю Опрі Вінфрі, напевно, потішився би за таке нехай короткочасне, але возз'єднання братів.

Принц Вільям і принц Гаррі / Фото: Associated Press

Принц Ендрю, герцог Йоркський, був без своєї ексдружини Сари Фергюсон, яка хоч і продовжує жити разом з Ендрю, але не є членом королівської сім'ї і на похороні не була присутня.

А ось молодший син Філіпа — принц Едвард, який, до речі, успадкує в майбутньому титул герцога Единбурзького, був у супроводі своєї дружини і улюбленої невістки герцога Софі і двох їхніх дітей.

Графиня Софі з дітьми / Фото: Associated Press

Герцогиня Кембриджська і герцогиня Корнуольська також підтримували своїх чоловіків, вони були присутні на службі в каплиці.

герцогиня Кембриджська / Фото: Getty Images

Зазначимо, вже відомо, що в кінцевому підсумку Філіп та Єлизавета II будуть спочивати разом. Коли прийде час королеви, і вона покине цей світ, тіло Філіпа переведуть до меморіальної каплиці короля Георга VI, де він буде перебувати поруч зі своєю дружиною.

Королева Єлизавета II / Фото: Getty Images

Читайте також: Весілля, смерть і похорон: містика цифр в британській королівській сім'ї

Новини світу: у Великій Британії поховали принца Філіпа

Новини світу: у Великій Британії поховали принца Філіпа

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Британські монархи
Наступна публікація