Свято в іспанському королівстві: доньці королеви Летиції і короля Філіпа VI виповнюється 16 років

Свято в іспанському королівстві: доньці королеви Летиції і короля Філіпа VI виповнюється 16 років

Інфанта Софія / Фото: Getty Images

Сьогодні в іспанській королівській родині свято – свій 16-й день народження святкує інфанта Софія.

Молодша дочка королеви Летиції і короля Філіпа VI народилася 29 квітня 2007 року в Міжнародній клініці в Мадриді з допомогою операції кесарева розтину. При народженні вага інфанти становила 3,3 кг, зріст - 50 см. Софія була названа на честь своєї бабусі королеви Софії, дружини короля Хуана Карлоса I. Сама Софія Грецька отримала своє ім'я на честь королеви Греції Софії Прусської, її бабусі і прабабусі інфанти Софії.

Інфанта Софія з сестрою і батьками / Фото: Getty Images

Дівчинка займає друге місце в лінії успадкування престолу після своєї старшої сестри – принцеси Леонор.

Інфанта Софія / Фото: Getty Images

Церемонія хрещення інфанти відбулася 15 липня у палаці Сарсуела кардиналом Антоніо Роуко Варела. Її хрещеними стали Палома Рокасолано, бабуся з боку матері і болгарський принц Костянтин Асен, князь Видинський.

У багатьох королівських будинках Європи прийнято не дізнаватися стать майбутньої дитини. Так робила всі три вагітності принцеса Уельська Кетрін. Члени іспанської королівської родини теж не виняток.

Інфанта Софія і принцеса Леонор / Фото: Getty Images

У зв'язку з цим в останні місяці вагітності Летиції була деяка напруженість, адже якщо б на світ з'явився хлопчик, то їхня перша донька – принцеса Леонор – автоматично була б другою в лінії успадкування престолу. Однак у Леонор народилася молодша сестра.

Принцеса Леонор і інфанта Софія / Фото: Getty Images

Зі своєю старшою сестрою Леонор, яка старша лише два роки, інфанта Софія дуже дружна. Раніше дівчата ділили одну кімнату на двох, також сестри відвідували одну школу. Вже кілька років інфанта Софія виконує деякі представницькі обов'язки. Її перший офіційний виступ в ролі королівської персони відбувся 2010 року – на честь того, що збірна Іспанії виграла чемпіонат світу з футболу, король Хуан Карлос і королева Софія організували прийом спортсменів у палаці Сарсуела.

А відтоді, як Філіп VI став королем, його дочки завжди присутні на параді на честь дня Іспанії.

Іспанська королівська родина / Фото: Getty Images

Софія обов'язково присутня на параді на честь дня Іспанії, а минулого року вона здійснила офіційний візит до Астурії разом зі старшою сестрою.

Іспанська королівська родина / Фото: Getty Images

Кожного літа в серпні королівська родина вирушає в сімейну подорож, яку вони щороку проводять у Пальма-де-Майорці. Сподіваємося, цього року ніщо не завадить їм знову провести сімейну відпустку вчотирьох.

Повʼязані теми:

Наступна публікація