Він досить вибагливий: інсайдери розповіли про уподобання короля Чарльза в їжі

Він досить вибагливий: інсайдери розповіли про уподобання короля Чарльза в їжі

Фото: Getty Images

Існує думка, що новий король досить вибагливий в їжі. І є досить багато інформації про те, яким стравам він надає перевагу, а що категорично не їсть.

Королева Єлизавета II була дуже поміркованою та послідовною в їжі. Вона ніколи не їла квадратних бутербродів і дуже любила булочки до чаю, які їла з вершками та джемом.

Її спадкоємець, хоч і вважається гурманом, насправді, теж надає перевагу досить простій їжі, але водночас обирає органічні продукти та овочі із власного саду. Відомості про кулінарні уподобання короля Чарльза III вивчив Express.co.uk.

Кажуть, що Чарльз дуже любить варені яйця, але, за словами інсайдера з королівської родини, його ідеальна їжа — різотто з лісовими грибами та органічною бараниною. Водночас гриби мають бути зібрані у його власному маєтку. Колишній королівський шефкухар Даррен Макгрейді згадував час, коли він заохочував співробітників замку Балморал збирати гриби в маєтку.

Фото: Getty Images

"Він любить дикі гриби і возив своїх кухарів до Балморалу, щоб показати їм, де ростуть найкращі гриби", — сказав Даррен.

Кажуть, що поряд із грибами фаворитом короля Чарльза була баранина.

Фото: Getty Images

А ось фуа-гра король терпіти не може. Ще 2008 рку Ендрю Фаркуарсон, заступник керівника господарства у Кларенс-гаус — офіційній резиденції Чарльза та Камілли, повідомив, що його кухарям було наказано не купувати та не подавати паштет із гусячої печінки до столу принца.

Монарх також дуже вимогливий до того, як йому подадуть чашку чаю. Вода має бути нагрітою до 70 градусів для зеленого чаю та до 100 градусів для чаю Earl Grey або English breakfast. Температуру води слід вимірювати термометром.

У короля Чарльза існують різні правила заварювання зеленого й чорного чаїв. Зелений чай потрібно заварювати три хвилини, а чорний — п'ять.

Фото: Getty Images

Для приготування ідеального королівського напою замість цукру в чаї використовують органічний мед — його додають перед тим, як розлити напій.

Читайте також:

Коронація Чарльза III: подробиці церемонії та давнього візиту монарха до України

Коронація Чарльза III: подробиці церемонії та давнього візиту монарха до України

Повʼязані теми:

Наступна публікація